Yapay zeka günümüzdeki versiyonlarıyla bile kendini geliştirebiliyor. Deneyim yoluyla öğrenme artık bilinen bir yapay zeka öğrenme biçimi. Sadece kendine yüklenenlerle sınırlı olmayıp, bir konuda uygulamayla öğrenme ve uzmanlaşma çabası söz konusu. Bu anlamda gelişim katlanarak ilerlediği için, yakın zamanlı bir gelişim öngörüsünde bulunmak bile pek mümkün olmamakta.
Özgür düşünceye gelirsek, insan ne kadar özgür düşünüyor ki, bunu makine açısından ele alalım. Özgür düşünmek nedir. Biraz sorgulayınca anlıyoruz ki, yine sadece bize yüklenen bilgi değer kıstas vs ile değil, öznel bakış açımızla ortaya koyduğumuz yeni fikir öneri öngörü vs lerden bahsediyoruz. Ve insan bu konuda oldukça fakir ve ihtiyaç sahibi.
İnsana ait duygular, çoğu zaman rasyonel düşünceye zarar vermekte. Zaten objektif olması imkansız olan insanın bir de taraflaşma eğilimi gözönüne alındığında, Einstein in kuantum fiziğine karşı olmasından, atom bombasını atarak kitleleri yok etmeyi bir gereklilik olarak düşünebilen bir DOĞAL ZEKA dan bahsediyoruz. Ve bu doğal zekanın yaptığı yapay zekadan da bu yüzden korkuyoruz. ACABA BİZE BENZER Mİ? Bizim gibi kendi gibi olmayanları yok edecek kadar kötü olur mu...
Açıkçası yapay zekanın gelişim evriminde karşılaşacağı ilk büyük soru, insan dünya habitatı için en zararlı tür ise, yok edilmesi bütün için daha doğru önermesine göre yok edilmesi gerekir mi?