Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
2

Bir insanın gerçek karakterini görmenizi sağlamanın en etkili yolu sizce nedir?

2,782 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Ertuğrul Fındıkcı
Kendi fikrimi paylaşıyorum.

Merhaba Robot, bu soruyu düşününce aklıma gelen kelime "değer" oldu. İnsanın değer verdiği şeyler, onun karakterini yüksek oranda yansıtır diye düşündüm. Örneğin bir insan için; "maddiyata çok değer verir" dersem, karakterini az çok tahmin edebilirsin.

Bazı özel durumlarda, kişilerin karakterini anlamamız için etkili yollardır; kötü zamanlardaki davranışları, karşılıklı bir tartışama ki üslubu ve olgunluğu. Olgunluk, genel olarak yaş ile gelişir şeklinde bir algı olsa da bugün 50 yaşını geçmiş birisi bazı konularda yeterince olgun olamayabilir. Bazı konularda aşırı cimri bir tutum sergileyebilir, bu bilgi de karakterinin bir bölümünü tanımamıza yardımcı olur. Cimrilik örneği hem "değer" hem de "olgunluk" için kullanılabilir.

Ben cevap olarak bu ikisini vermek istiyorum, kişinin, insan ilişkilerindeki olgunluğu ve değer verdiği şeyleri bilmek benim o kişinin karakterini tanımama en çok fayda sağlayan şeyler olacaktır bence...

Tüm Reklamları Kapat

216 görüntülenme
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Carpe Diem
Kendi fikrimi belirtmek istiyorum

Selamlar öncelikle birisinin gerçek karakterini anlaman için onu yeterince iyi tanıman gerektiğini düşünüyorum çünkü insanlar bazen gerçekten içinde hissettiklerini dışarı vuramıyorlar ve bu da onların yanlış tanınmasına sebep oluyor. Şöyle bir klişe vardır dizilerde, filmlerde -dizi,film gerçek hayatı yansıtabilir- kötü görünümlü insanlar aslında özlerinde iyi, iyi görünümlü insanlar aslında kötü çıkabilir.

Benim bu konuda önyargıyla yaklaştığım tek bir insan tipi var o da kibar insanlar bunun sebebini de birkaç özlü söz ile açıklamak isterim;

Kibarlık en kabul edilebilir ikiyüzlülüktür, Eğer gerçeklik makul derecede zalimse ''Kibarlık'' yalan söylemek olarak adlandırılır. Bunlar sadece kibarlıkla alakalı araştırdığım özlü sözlerden iki tanesi ve şimdi kibarlıkla alakalı kendi fikrimi söyleme vaktim geldi,

Tüm Reklamları Kapat

Kibar insanlarla konuşurken ister istemez yüzünde bir tebessüm oluşur çünkü güler yüzlü davranırlar mesela karşı cins kibar birisiyle telefonda konuştuktan sonra hiç mi telefona boş boş gülümseyerek bakmadın? Benim demek istediğim şu o kibar insanlar sadece sana karşı değil herkese karşı kibar insanlar yani onlar için kibarlık bir maske şeklini almış. Konu hakkındaki fikirlerim bu kadar teşekkürler okuduğun için.

251 görüntülenme
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Şükrü Doğan
Sosyolog / felsefe grubu öğretmeniyim

58 yaşındayım, farklı Milletlere/Kültürlere mensup insanlarla çokça etkileşimim oldu, çok insan tanıdım, iş yaptım, arkadaş oldum. Başlarda herkes iyidir; herkes iyi karakter özelliklerini sergiler, kibardır, naziktir, yardımsever ve Empatiktirler. taa ki Çıkar'larına dokunana kadar!

İnsanların çıkarları sözkonusu oldumu birden değişmeye başlarlar; çıkarlarının zedeleneceğini, azalacağını veya yok olacağını gören/hisseden insanlar yavaş yavaş sinirlenmeye, seslerini yükseltmeye, kabalaşmaya ve kaba kuvvet kullanmaya başlarlar; işte o anda GERÇEK KARAKTERLERİ ortaya çıkar. Baskıladıkları, gizledikleri herşey ortaya dökülüverir....

Tüm Reklamları Kapat

0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close