Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Furismen 1
Üye 30 Ağustos 1 Cevap
3

Bilgisayar mühendisliği vs uçak mühendisliği Hangisi daha mantıklı?

Selamlar👋. Sizlere sormak istediğim soru, çok iyi yks puanınız olsa (ilk 1000 diyelim) hangi bölümü yazarsınız? Bir de sormak istediğim diğer konu, yurt dışı olanakları ve maaş konuları nasıldır, hangisi daha iyidir? Bilgisi olanlar bilgilendirebilirlerse çok mutlu olurum. Herkese teşekkürler.
388 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Sena Küçükkıvanç
Bilgisayar Mühendisi 30 Ağustos

Ben de bir bilgisayar mühendisi olarak bu alanı biraz daha yakından tanıyorum. Şöyle söyleyeyim bilgisayar mühendisliği günümüzde adeta sihirli anahtar. Neredeyse her sektörün kapısını açıyor. Bankacılıktan sağlığa, eğitimden oyun geliştirmeye kadar aklınıza gelebilecek her alanda bilgisayar mühendislerine ihtiyaç var.

Artıları:

  • Mezun olduğunda iş bulma konusunda çok fazla sıkıntı çekmezsin. Özellikle yazılım alanında sürekli açık pozisyonlar oluyor.
  • Özellikle yurt dışında ve büyük teknoloji şirketlerinde maaşlar oldukça tatmin edici. Tabii bu senin yeteneklerine ve deneyimine de bağlı. Ayrıca öğrendiğin dillere bağlı.
  • Birçok şirkette uzaktan çalışma veya esnek çalışma saatleri imkanı sunuluyor.
  • Teknoloji sürekli değişiyor bu yüzden kendini geliştirmeyi seviyorsan bu alan tam sana göre.

Eksileri:

Tüm Reklamları Kapat

  • Popüler bir alan olduğu için rekabet de yüksek. İyi bir iş bulmak için kendini diğerlerinden farklı kılman gerekiyor.
  • Özellikle proje teslim tarihlerine yakın zamanlarda stresli olunabiliyor.
  • Günün büyük bir kısmını bilgisayar başında geçireceğin için sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek önemli. Bu işi yapacaksan bir kondisyon bisikleti lazım.

Uçak mühendisliği de bir o kadar heyecan verici bir alan. Uçakların tasarımından üretimine, bakımından onarımına kadar her aşamada görev alıyorsun.

Artıları:

  • Uçak mühendisliği oldukça saygın bir meslek.
  • Havacılık sektörü sürekli olarak yenilikçi teknolojiler kullanıyor.
  • Havacılık sektörü global bir sektör olduğu için yurt dışında çalışma imkanları da bulunuyor.

Eksileri:

  • Bilgisayar mühendisliğine kıyasla iş imkanları daha sınırlı.
  • Uçakların güvenliği söz konusu olduğu için oldukça sorumluluk gerektiriyor.
  • Bazen uzun saatler çalışman veya seyahat etmen gerekebiliyor.

Hangisinin daha mantıklı olup olmadığı tamamen senin ilgi alanlarına ve hedeflerine bağlı. Eğer teknolojiye, yazılıma ve sürekli değişime ayak uydurmaya meraklıysan bilgisayar mühendisliği senin için daha uygun olabilir. Ama eğer havacılığa, uçaklara ve gökyüzüne tutkuyla bağlıysan uçak mühendisliği de seni mutlu edebilir.

Her iki alanda da yurt dışında çalışma imkanları mevcut. Ancak bilgisayar mühendisleri için bu imkanlar genellikle daha fazla. Maaş konusunda da yine bilgisayar mühendisleri özellikle yurt dışında daha avantajlı. Uçak mühendisi daha fazla kazanabilir ancak efor ve vakit göz önüne alındığında bilgisayar mühendisi tek atar.

3
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close