Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Saliha Aslan
Saliha Aslan
2,903 UP
Üye
3

Bildiğim kadarıyla her şeyin bir sonu var, peki neden sayıların bir sonu yok?

Biz insanların bile bir sonu var bir ömrü bulunuyor ve o ömürü sayılarla gösteriyoruz eğer bizim ömrümüz biterse sayılarında mı sonu olur? ( bu arada bu sorum hangi kategoriye ait olduğunu bilmiyorum)
756 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Gayenur Güneş
Gayenur Güneş
4,035 UP
Öğrenci

Sayılar, soyut matematiksel kavramlardır ve gerçek dünyadaki nesnelerin veya olayların temsil edilmesinde kullanılırlar. Matematikte kullanılan sayılar sonsuzdur, yani sayıların teorik olarak bir sonu yoktur.

Sayılar, sınırsız bir aralığa yayılan bir kavramdır. Herhangi bir sayıdan başlayarak sonsuz bir sayı dizisi oluşturabilirsiniz. Örneğin, 1'den başlayarak sonsuza kadar giden doğal sayılar dizisi 1, 2, 3, 4, 5, ... şeklinde devam eder. Bu dizide herhangi bir sayıyı seçtiğinizde, ardışık bir başka sayı bulabilirsiniz ve bu döngü sonsuza kadar devam eder.

İnsanların ömrü, belirli bir zaman dilimini ifade eder ve sınırlıdır. Ancak, insanların yaşam süreleri ve matematiksel sayılar arasında doğrudan bir bağlantı yoktur. Matematiksel sayılar soyut bir kavramdır ve insan yaşamını sınırlayan faktörlerle ilişkili değildir.

Tüm Reklamları Kapat

Sayılar matematiksel sistemlerde, hesaplamalarda, niceliklerin ifadesinde ve diğer matematiksel uygulamalarda kullanılır. Bu anlamda, sayılar sonsuzluğu temsil eder ve bir sona sahip değillerdir.

6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Berk Gönlıç
Berk Gönlıç
1,660 UP
Öğrenci

İnsanlar olmasa bile matematik soyut olarak olsada devam ederdi diye düşünüyorum, belki bizimkinden çok daha farklı görünümde veya bir karınca sürüsünün örnek olarak sadece 5 tane, aşşağı yukarı kendilerinin büyüküğünde bir besin kaynağı toplayıp bırakmak yerine çok daha fazla besin kaynağı toplaması buna örnek verilebilir sanırım. Soyut bir şey olduğu için hiçbir canlının olmadığı bir gezegende sayılar birnevi yok diyebiliriz gibi, çünkü sayıları düşünecek bir şey/biri yok. Öte yandan sayıların 1, 2, 3, 4, 5... diye gitmesi ve sonunun neresi olduğu kısmına gelirsek, teorik olarak sonsuz gibi duruyor, ama evrenin(Yaşadığımız gerçekliğin, her şeyin.) yok olması sonucunda hiçliğin içinde sayılarda olmaz diye düşünüyorum, çünkü hiçlik.

5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close