Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Aydın Meraklı
Aydın Meraklı
2,287 UP
Üye
6

Beyin dalgalarımızı nasıl yönetebiliriz?

Merhaba, Beyin dalgalarımız arasında bilinçli bir geçiş nasıl yapabiliriz? Örneğin aktif öğrenme ve dikkat üzerinde görevli olan beyin dalgasına (artık o hangi dalgaysa) bilinçli olarak geçiş yapmak mümkün müdür? Cevaplar için şimdiden teşekkürler :D
10,926 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Alim Öner
Alim Öner
76K UP
İnternetten araştırmalar sonucu buldum

Beyin faaliyetlerini farklı yollarla dışardan değiştirmek için aşağıdaki yollar en etkili olanlardır. Bunlar;

1.Ses kaynağından (mesela müzik çalar gibi) gelen ses frekansları ile beynin ürettiği elektromanyetik dalgaların rezonans etkileşimi

2 Psikotropik maddelerin beynin kimyasını değiştirmesi. Bunlara örnek olarak, Sentetik aromalar, Aspartam, Titanyum dioksit gibi katkı maddeleri, alkol, esrar, bonzai gibi uyuşturucu maddeleri, hormon, vitamin ve antidepresan gibi ilaç ve gıda takviyeleri yani içinde kimyasal madde olan her şey diyebiliriz.

Tüm Reklamları Kapat

3.Harici gelen elektromanyetik dalgaların beyindeki frekansları etkilemesi. Buna örnek olarak Gel git olayları, Dünyaya yakın bir kuyruklu yıldızın geçmesi gibi.

Beyini bir bilgisayara benzetirsek nasıl bilgisayarımıza kod girldiği zaman onun hecker tarafından girildiğini anlayamıyorsa bizim beynimiz de sinyalin nerden geldiğini önemsemiyor (bu sayede insan istemediği halde başkalarının elini kolunu bacağını hareket ettirebilirsiniz ama bu tam olarak konu ile alakalı değil o yüzden Evrim ağacının bir vidyosunda vardı istersen ordan izleyebilirsin). Beynimizde birkaç farklı dalga frekansı var bunlar hakindaki bilgiler aşağıda.

Binöral aktiviteler

İnsan kulağının duyabileceği seslerin frekans aralığı 20 Hz ile 20 bin Hz arasındadır. Kulaklar 2 adet olduğu için ve aralarında mesafe olduğundan, her ikisinin aynı sesi aldığında, beyne ilettiği frekanslar farklı faz halinde gider ve farklı algılanır. Beyin gelen frekansları ölçerek ve aldığı farklı frekansların farkını hesaplayarak, sesin nereden geldiğini bulmaya çalışır ve tespit eder.

Tüm Reklamları Kapat

Beyin 4 farklı frekans algılama modeli vardır. 0 ile 20 yada 30 Hz arasında olan bu frekans modelleri dalganın boyutları ile şekillenmiştir. Bu frekans modelleri, Beta, Alfa, Teta ve Delta olmak üzere 4 modelde açıklayacağız.

1. Beta Dalgaları

13 ile 20 yada 30 Hz. olan bu dalga da beyin normal bilinçli olarak çalışmaktadır. 13 ile 16 hz. dalga boyunda, beyin bilgiler arasında bağ sağlar, analize başlar ve yeni fikirler üretebilir. 16 ile 20 Hz. dalga boyutunda, bulmaca çözümü, yarışma anı gibi dikkat gerektiren bir faaliyette, kişinin konsantre olmasını sağlar. Eğer ciddi bir iş üzerinde çalışıyor yada dikkatini tümüyle verilmiş bir iş yapılıyorsa, beyinde, beta dalga frekansları görülür.

Bazı insanların, beta dalga frekansları, diğerlerine göre daha baskın olabilir.

Heyecanlı kişiler, olumsuz düşünceler sırasında, endişe, korku ve stres zamanlarında 20 ile 30 hz. yüksek dalgalar beyinde görülmektedir. Eğer bu durumlardan birinde bile uzun zaman kalınırsa, beynin işlevi bozulur ve kişilik bozuklukları, depresyon gibi ruhsal ve psikolojik problemler, kronik hastalıklar yaşanmaya başlar.

Zihin kontrolü nedir? Sesle zihin kontrolü nasıl yapılır? | Şimdi saati gözlerinizle takip edin, standart bir hipnoz taktiği

Zihin kontrolü nedir? Sesle zihin kontrolü nasıl yapılır? | Şimdi saati gözlerinizle takip edin, standart bir hipnoz taktiği

2. Alfa Dalgaları

8 ile 13 Hz. arasındaki bu dalga boyutu, gözlerinizi kapatıp, bir süre dinlenme haline geçildiğinde başlar. Dinlenme halinde iken, beyin rahatlatıcı hormonları devreye sokar. Olumlu bir rahatlama hissi ve düşünceleri ortaya çıkar. 8 ile 10 Hz. aralığında, harika bir öğrenme zamanıdır. Bu duruma derin alfa konumu denir ve beynin kendini en rahat hissettiği bu zaman, hipnoz için en elverişli zamandır. Meditasyon dedikleri zaman ve huşu hali dedikleri zaman bu zamandır. Dış dünyadan soyutlanma, gevşeme ve rahatlama gerçekleşir.

3. Teta Dalgaları

Tüm Reklamları Kapat

4 ile 8 Hz. olan bu dalga, uykuya geçiş halindeki aralıktır. Transa geçme dedikleri, odaklanma ve güçlü hafıza bu aralıkta uzmanlarca kullanılmaktadır. “Lucid Rüya”, telkinler ve beyni yeniden istenildiği gibi programlama bu aralıkta yapılmaktadır.

Zihin kontrolü nedir? Sesle zihin kontrolü nasıl yapılır? | Beyin dalga frekansları, meditasyonda işlev görüyor

Zihin kontrolü nedir? Sesle zihin kontrolü nasıl yapılır? | Beyin dalga frekansları, meditasyonda işlev görüyor

Tüm Reklamları Kapat

4. Delta Dalgaları

0,1 ile 4 Hz. aralığındaki, bu frekansta, deliksiz uyku denilen, dönüşüm halinin olduğu yerdir. Büyüme hormonunu, beyin bu moda girdiğinde salgılar. Vücuttaki hasar durumları bu zamanda işleme alınır.

Bu dalgalar keşfedildikten sonra, biyoenerji denilen metafizik biliminin 3. göz, parapsikolojide telepati ve duyugörü olarak isimlendirilen, insan beyninin 5. boyutu denen Gamma dalgalarının varlığı da tespit edilmiştir. Röntgen gibi X ışını yayan ve taş duvarı geçebilen ışınlar, Gamma dalgaları içinde geçerlidir.Parapsikolojik yeteneğe sahip olan bazı kişiler, bu gama dalgalarını kullanmayı iyi bilirler.

Tüm Reklamları Kapat

Hayal gücünü yapan, bu saydığımız frekanslarda çalışan alt beyindir. Mantık dediğimiz, sonradan elde ettiğimiz bilgiler ise üst beyindedir.

Sesle nasıl hipnoz yapılır?

Teta dalga boyuna ulaşıldığı an, kişinin transa geçme halinde, telkin ile hipnoz, binöral aktivite tekniğinde de bir ses örneği ile sağlanabilir. Hipnoz ve Binöral aktivite ile kişiyi etkilemek için, Teta frekans düzeyine indirmek gerekir. Bunu bazıları bir saati takip etmenizi söyler, yada sakinleştirici bir müzik ile toplu şekilde de hipnoz seansları düzenlenmektedir. Hipnoz ve Binöral aktivite gibi beyni kontrol yolları, basit bir uygulama değildir. Çünkü bilinç eğer güçlü ise, bilinçaltına inmek için yapılan bu işlemleri ret eder.

Toplu bir şekilde Binöral aktivite yaparak, bilinci devre dışına bırakıp, bilinç altına yerleşmenin, yollarını tabi ki bulmuşlar. Buna en büyük örneklerden biri ise Reklam ve Film sektörünün, hazırladığı videolara 25. kareyi yerleştirmeleridir. İnsan gözü 24 kareyi algılarken, yazı veya resim şeklinde 25. kare, kontrolsüz şekilde bilince yerleşir. En yaygın şekilde kullanılan, 25. kare tekniği sadece görüntü değil, seslerin içinde de vardır. Yani bir müzik cd’sinin içinde yada dinlenilen bir mp3’te bile bu teknik kullanılabilir. Nasıl mı? Okumaya devam edin.

Binöral aktivite, geniş anlamda bir ses kaynağından gelen ses dalgalarını (metin, şiir, müzik vs.) kulaklık ile dinlemekle uygulanır. Amaç istenilen amaçlar doğrultusunda, hazırlanmış ses dalgalarıyla, insan beynini telkinle yeniden programlamaktır.

Taşınabilir ve usb’den müzik attığınız bir mp3 player cihazınız var. Bu kaynaktan müzik dinlediğinizde, sağ ve sola gelen frekansların boyutları farklıdır. Mesela sağa gelen 300 Hz. ise sola gelen 310 Hz.’dir. kulak bunları duyduğunda, hesaplama yapar ve aradaki farkı çıkarır. Beynin iki yarım küresi senkronize olur ve dinleyicinin beyninde 10 Hz.’lik (Alfa boyutu) frekans ritmi oluşur. İşte bu tekniğe Binöral efekt (binöral ritm yada embiyen ritm olarak da adlandırılır); binöral efekt işlemini kullanan yönteme binöral teknik denir. Özel bir teknikle istenilen Alfa, Beta, Teta yada Delta dalga boyları bu yolla çıkartılabilir[1][2]

1,249 görüntülenme
14
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close