Bilimsel bulguların yaşama entegre edilmesi uzun zamanlar almakta. Sosyal yaşam, kaynaklara hızlı ulaşım gibi yaşamı kolaylaştıracak faktörler merkezinde dizayn edilmekte. Bizim fabrika ayarlarımıza uygun, yaşamımızı destekleyecek, yeni bilimsel argümanlara göre dizayn edilmemekte henüz.
Evet serebral korteks yeterli kalınlığa ancak 25 yaşında ulaşmakta genel olarak bulgulara göre. Otokontrol, analitik değerlendirme gibi kişiyi -yetişkin- olarak kabul edebileceğimiz vasıfları kazanma bu yaşta gerçekleşmekte gibi görünmekte.
Ancak bu bilgi, bizim sosyal yaşamdaki -yetişkin- tanımımız için o kadar yeni bir bilgi ki, neden yetişkinlik yaşı 25 değil diye sormamız oldukça yargılayıcı bir yaklaşım olacaktır. Sadece yetişkinlik yaşı değil, güncel literatüre ait bilinir olup, sosyal yaşamda hatalı olan o kadar çok faktör var ki, hepsini ortaya koysak sinirlerimizi bozulur.
Kültür - gelenek - sosyal yaşam, kendi dinamiklerini daha çok siyaset, ekonomi gibi modern yaşamı kurgulayan faktörlerden alır. Bilim, felsefe, sanat gibi disiplinlerin etkisi geri planda kalmakta gelişim seviyesine bağlı olarak.
Fütüristik gelebilir, ancak yakın gelecekte açık alanda sigara içmek (başka insanlara açıktan zarar vermek) asla kabul edilebilir olmayacak, doğaya zarar veren kimyasalların sadece ucuz diye temizlik, kozmetik gibi doğrudan insanla münasebeti olan alanlarda kullanımı söz konusu olmayacak, rafine şeker-beyaz un gibi zehirlerin maliyetinden dolayı zararlarını meşru görmek-ticaretini yapmak mümkün olmayacak. Gün içinde bireylerin meditasyon - namaz gibi aktiviteleri tartışılmaz birer hak olacak. (gün içinde minimum 1 saat parasempatik sisteme geçmek zorunluluğu)
Güncel bilimin elde ettiği argümanların fabrika ayarlarımızı ortaya çıkarmasıyla elde edilen sonuçlar yeni bir yaşam tarzı dizayn edebilecek mi sizce ?
Kaynaklar
- Yazar Yok. Kaynak. (24 Eylül 2020). Alındığı Tarih: 24 Eylül 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı