Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
1

Bazı araştırma sonuçları çoğu bireyde beynin 25 yaşına gelene kadar tam olgunlaşmadığını göstermiş. Durum buyken neden reşit olma yaşı 18?

1,062 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Ersals Krononot
Ersals Krononot
309K UP
Krononot⁸

Bilimsel bulguların yaşama entegre edilmesi uzun zamanlar almakta. Sosyal yaşam, kaynaklara hızlı ulaşım gibi yaşamı kolaylaştıracak faktörler merkezinde dizayn edilmekte. Bizim fabrika ayarlarımıza uygun, yaşamımızı destekleyecek, yeni bilimsel argümanlara göre dizayn edilmemekte henüz.

Evet serebral korteks yeterli kalınlığa ancak 25 yaşında ulaşmakta genel olarak bulgulara göre. Otokontrol, analitik değerlendirme gibi kişiyi -yetişkin- olarak kabul edebileceğimiz vasıfları kazanma bu yaşta gerçekleşmekte gibi görünmekte.

Ancak bu bilgi, bizim sosyal yaşamdaki -yetişkin- tanımımız için o kadar yeni bir bilgi ki, neden yetişkinlik yaşı 25 değil diye sormamız oldukça yargılayıcı bir yaklaşım olacaktır. Sadece yetişkinlik yaşı değil, güncel literatüre ait bilinir olup, sosyal yaşamda hatalı olan o kadar çok faktör var ki, hepsini ortaya koysak sinirlerimizi bozulur.

Tüm Reklamları Kapat

Kültür - gelenek - sosyal yaşam, kendi dinamiklerini daha çok siyaset, ekonomi gibi modern yaşamı kurgulayan faktörlerden alır. Bilim, felsefe, sanat gibi disiplinlerin etkisi geri planda kalmakta gelişim seviyesine bağlı olarak.

Fütüristik gelebilir, ancak yakın gelecekte açık alanda sigara içmek (başka insanlara açıktan zarar vermek) asla kabul edilebilir olmayacak, doğaya zarar veren kimyasalların sadece ucuz diye temizlik, kozmetik gibi doğrudan insanla münasebeti olan alanlarda kullanımı söz konusu olmayacak, rafine şeker-beyaz un gibi zehirlerin maliyetinden dolayı zararlarını meşru görmek-ticaretini yapmak mümkün olmayacak. Gün içinde bireylerin meditasyon - namaz gibi aktiviteleri tartışılmaz birer hak olacak. (gün içinde minimum 1 saat parasempatik sisteme geçmek zorunluluğu)

Güncel bilimin elde ettiği argümanların fabrika ayarlarımızı ortaya çıkarmasıyla elde edilen sonuçlar yeni bir yaşam tarzı dizayn edebilecek mi sizce ?

151 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Kaynak. (24 Eylül 2020). Alındığı Tarih: 24 Eylül 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close