Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Abdulkadir Özcan
Üye 5 Mart 1 Cevap
5

Batı’da günlük tutma kültürü gelişmişken bizde neden yaygın değil?

Batı kültüründe günlük tutma alışkanlığı tarih boyunca yaygın olmuş, askerlerden sanatçılara kadar birçok kişi kişisel notlar almıştır. Ancak bizde bu alışkanlık pek görülmez. Günlük yazma geleneği Batı’da neden gelişti ve bizde neden yaygınlaşmadı? Kültürel, tarihsel veya psikolojik faktörler bu farkı nasıl açıklıyor olabilir?
189 görüntülenme
Batı’da günlük tutma kültürü gelişmişken bizde neden yaygın değil?
Batı’da günlük tutma kültürü gelişmişken bizde neden yaygın değil?
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Esat Kudret
Akıl yürütmeyi öğrenmeye çalışan bir öğretmenim. 5 Mart

Zamanımız Yok!

Eskiden günlük tutma ülkemizde de çok yaygındı. Teste dayalı seçenekli bir yaşam, günde 7-8 saat ders, ardından 4 saat kurs veya dershane, hafta sonu bir o kadarı yoktu.

Eskiden eve, bütün ailenin toplanıp saatlerce uğraşacağı kadar ödev verilmezdi.

Tüm Reklamları Kapat

Eskiden öğrencinin çantası onun kilosunun yarısı kadar ve belini bükecek ağırlıkta değildi. Ve bu çantada hiçbir yardımcı ve yardımcının yardımcısı kaynak yoktu.

Şimdi şükür ki hepsi var!

Ancak bu koşuşturmada artık değil çocukluk yapmaya, oyuna, uykuya bile zaman yok.

Artık üç kitap 6 defter ve bir günlük yok. Hatta defter bir ihtiyaç bile değil. YAZMAYA DA GEREK YOK.

Tüm Reklamları Kapat

Kısmi boş zamanlarda, üstüne bir de bunların sanallarını koyarsanız, işlem tamam.

Şikayetçi var mı dersiniz? Evet çok.

Ancak bu durumdan değil, aksine buna uygun davranmayan ve çocukların gelecek 30 yılının sorumluluğunu üstlenip velilerine; “İsterim ki sınav sonrası ne haliniz varsa görün demeyeyim, aksine 30 yıl sonra bile yetiştirdiğim öğrencim üzerinden gelip benden hesap sorabilin” diyen bencileyin öğretmenlerden.

Alan razı veren çoktan razı ( hem bu ayrı bir yazının konusu).

Yani tamamen iradi; hem ekonomik, hem sosyolojik hem de politik ve fakat hepsinden öncelikli olarak bir o kadar da trajik…

Daha ne diyeyim… Sevgiyle…

4
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close