Evet Ay'da dahil olmak üzere her madde kara cisim ışıması yapar. Fakat Ay gibi görece soğuk cisimler elektromanyetik tayfın görebildiğimiz bölgesinde ışıma yapmadığı için Ay'ın yaptığı ışımayı göremiyoruz. T sıcaklığına sahip herhangi bir maddenin en çok hangi dalga boyunda ışıma yaptığını Wien yasasını kullanarak hesaplayabilirsiniz:
Buradaki λ nanometre cinsinden dalga boyunu T ise Kelvin cinsinden sıcaklığı ifade ediyor. Nanometre, bir metrenin milyarda biridir. Kelvin ise Celsius'un 273 fazlasıdır. Ve bu formül sadece cismin en fazla ışıma yaptığı dalga boyunu verir. Kara cisim ışıması bu dalga boyundan daha kısa ve daha uzun dalga boylarında da daha az da olsa gerçekleşir.
Eğer Ay'ın gündüz ekvatordaki sıcaklığını 120°C alırsak kelvin cinsinden sıcaklığı 393 buluruz. Formülü kullanarak λ=7374 nm buluruz. Fakat 7374 nm dalga boyundaki ışığı göremeyiz çünkü gözlerimiz yaklaşık 400-700 nm arasındaki ışığı görebilir. Mesela Güneş için aynı hesaplamayı yaptığımızda yaklaşık 500 nm gibi bir değer bulabiliriz. 500 nm görebildiğimiz aralığı denk geliyor bu sayede Güneş'in ışımasını görebiliyoruz.
Ancak bu değerlerin atmosferik soğurma gibi sebeplerle kesin olmadığını ve yapılan ölçümlerle farklılıklar gösterdiğini de belirtmeliyim.