Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
7

Atatürk, Hz. Muhammed ve Adolf Hitler gibi liderler nasıl onca insanı arkasına ve örgütlemeyi başardı ?

Atatürk, Hz. Muhammed ve Adolf Hitler gibi liderler nasıl binlerce milyonlarca insanı örgütledi ve dünya tarihini değiştirebilecek savaşlar verdi. Onları böyle özel kılan şey neydi; doğuştan lider özelliklere sahip olmalarımı, manipülatif olmalarımı yada karizmalarımı yoksa başka sebeplerden mi. Sizin görüşleriniz nedir ?
1,997 görüntülenme
Atatürk, Hz. Muhammed ve Adolf Hitler gibi liderler nasıl onca insanı arkasına ve örgütlemeyi başardı ?
Atatürk, Hz. Muhammed ve Adolf Hitler gibi liderler nasıl onca insanı arkasına ve örgütlemeyi başardı ?
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Sadık Berk Evren
Liseli bir astronomi meraklısı, bilim araştırmacısı

Söylediğiniz kişilerin hepsinin özellikle hitap yetenekleri çok güçlüdür. Kendisine soru sorulduğunda ne cevap vereceğini bilen, kendinden emin olan, ikna kabiliyeti yüksek olan, halkın çıkarlarını gözeten -veya öyle gösteren- kişilerdir. Özellikle Hitler, siyaset tarihinin gelmiş geçmiş en etkili konuşmacılarından biridir ve bu yeteneği ile halka hedeflediği ideolojileri aşılamayı başarmıştır. Yapacağı konuşmaları bizzat hazırlamış ve konuşmayı yaparken sergileyeceği beden dili üzerinde saatlerce çalışmıştır. Hitabet yeteneğinin yanı sıra çeşitli propagandalar ve manipülasyonlar da yapmış, halkı kendi istediği biçimde yönlendirmiştir.

M. Kemal Atatürk ise halkta zaten mevcut olan vatan sevgisini ve işgalcilere karşı olan nefreti birleştirmiş ve milli bir güç ortaya koymuştur. İnsanları fedakarlıklara teşvik etmesi, emirler yayımlaması, cephede bizzat yer alması onu güçlü bir lider yapmış ve Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanmıştır.

Yine Hz. Muhammed (s.a.v) kendisine gelen vahiyleri, inen ayetleri ve emirleri tüm halka aktarmıştır fakat halkı inanmaya zorlamamıştır. Her fırsatta dini yaymaya ve gayrimüslim halkı imana çağırmıştır. Müslüman sayısı arttıkça Müşriklerin tepkileri ve yaptırımları artmış ve bu, Hicret ile sonuçlanmıştır. Medine'ye hicret eden Müslümanlar İslam Devleti'ni kurmuş ve akıllıca stratejiler ile Müşrikleri bozguna uğratmıştır ve bu, İslam Devleti'nin otoritesini arttırmıştır. Hz. Muhammed'i etkili yapan en önemli özelliklerinden biri güvenilir olmasıdır. O kadar güvenilir biriydi ki kendisine düşmanı bile güvenir ve emanetlerini ona emanet ederdi. Bu özelliğini yansıtan bir olayı okumak isterseniz kaynakça kısmına bıraktım. Yine Adolf Hitler'in hitabet yeteneği hakkında detaylı bir yazı kaynakça kısmındadır.[1][2]

Tüm Reklamları Kapat

200 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Osman Nuri Topbaş Hocaefendi. Peygamber Efendimiz’in Safâ Tepesinde Kureyşlileri İslâm’a Dâveti (Nübüvvetin 4. Senesi) | Osman Nuri Topbaş. (30 Aralık 2014). Alındığı Yer: Osman Nuri Topbaş Hocaefendi | Arşiv Bağlantısı
  2. G. C. T. Y. Yazılar. Adolf Hitler'in Hitabet Gücü Ve İkna Kabiliyeti. (1 Kasım 2017). Alındığı Yer: Gizemli Gerçekler | Arşiv Bağlantısı
7
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close