Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Metehan Ertuğrul
Üye
2

Atalarımız ensest ilişkiden doğan bireylerin kalıtımsal olarak birçok hastalık barındırdığının bilincinde olup önüne geçmiş olabilir mi?

Avcı toplayıcı zamanki kabilelerimizde muhtemelen çoğunlukla aile içinde çiftleşiliyordu.Bu da soyumuzda birçok baskın hastalıklı geni garantilemez miydi?Bunu engelleyecek mekanizmalar olduğunu biliyorum fakat yakın zamana kadar dahi akraba evlilikleri oldukça yaygındı.Nasıl oluyor da çoğumuzda hastalık genleri çekinik oluyor?
1,663 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Yasin Kayalar
Yasin Kayalar
183K UP
Bilim ve felsefe okuru

Şuanda neden ensest ilişkiden igreniyor veya tiksiniyoruz veya bunu 'çirkin' buluyoruz. Bunun sebebi öğrenilmiş bir ahlak kuralı mı. Yoksa benlik mi. Öğrenilmiş bir ahlak kuralı diyen kişi ben ensest ilişki gayet doğal yaşarım, yaşayabilirim diyebilmeli ve gerçekten bunu isterse yaşayabilmelidir. Aksi halde bu 'öğrenilmişlik' dediği şeyin hiç bir geçerliliği o kişi için yoktur. Bırakın yaşamayı öğrenilmişlik diyen kişilerden çok büyük çoğunluğunun annesiyle cinsel ilişki hayal dahi edebilmesi mümkün değildir. Bu kadarını bile yapamaz. Bu da demektir ki öğrenilmişlik dediği şeyi yapamıyorsa bu o kişi için de öğrenilmiş bir ahlaki durum değil demektir. Çünkü bunu içi almaz, çirkin ve tiksinc bulur.

Ensest ilişki zararlı ve engelli veya hayat kalitesi düşük bireyler dünyaya gelmesine neden oluyorsa bu durum evrim için bir elenme mekanizmasını zaten yaratır. Ataların özel bir karar almasına gerek yok. Evrim ensest ilişkiyi desteklemez çünkü verimli değildir. Bu nedenle bizlerde var olan ensest ilişkiye dair ahlaken benliksel tiksinme durumunu evrim doğal ve biyolojik olarak desteklemiştir. Böylece ensest ilişkiden uzak duran veya kaçınan bireyler çoğalmıştır. İşin ahlaki olarak anlamlandırılmasındaki tiksinçlik veya çirkinlik ise çok ilginç bir durumdur ki ahlak veya etik nedir sorusu açısından bizi bambaşka yerlere götürebilir.

Tüm Reklamları Kapat

3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close