Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
1

Askerler, savaşta öldürmekten zevk alır mı ?

Savaşta savaşan bir asker düşmanını öldürdüğü için hoşnut olur mu ? Üzülür mü ya da ? İnternette birinci ve ikinci dünya savaşında askerlerin sadece %20'sinin silahını ateşlediğini okudum, ama başka yazılarda erkeklerin ve erkek şempanzelerin rakibini elemekten zevk aldığı yazıyordu. Gerçekten savaşta birini öldürmek bu kadar kolay mı ?
1,114 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Anonim Felsefeci
Anonim Felsefeci
4,585 UP
Yazılım geliştirici

Aslında şimdi anlatacağım şeyleri üzerine düşünüp başkaları ile de paylaşır iseniz çok daha iyi olur çünkü bilgi kirliliği çok fazla ve insanlar artık doğru bilgiye ulaşamıyor ..

Dövüşçü Fighter = amaçları ne olur ise olsun yenmektir , haz almaktır dövüşmektir erdem ve ahlakla alakalı takıntıları yoktur .. Zoolojiktir

Tüm Reklamları Kapat

Savaşçı Warrior = Amaca hizmet eder etiktir erdemlidir dövüşmekten haz almaz aksine en son çare olarak görür eğer yenmek çok daha zararlı bir eylem olacaksa yenmez kendisini bir amaç uğruna feda edebilir kurallara bağlıdır ve bütünü düşünür ...

Bir dövüşçünün bir savaşçıyı yenme potansiyeli çok daha yüksektir çünkü savaşçıların zayıf yanı erdem ahlak ve doğruluk takıntılarıdır . Dövüşçü dövüşü kazanmak için doğru olmayan şeyleri yapabilir ama savaşçı bunu istese de yapamaz vicdan sıkıntısı vardır ve bu elini kolunu bağlar .

Tüm Reklamları Kapat

Gelelim soruya .. Evet Askerler öldürmekten zevk alabilir .. Çünkü askerler para karşılığı tutulan dövüşçülerdir .

Savaşçı karşılığında para almaz alsa bile bu para hizmet karşılığı değildir ama askerde hizmet karşılığıdır ... Örneğin Zorunlu Askerlik hizmetinin geçerli olduğu ülkelerde ... Zorunlu askerlik hizmeti yapanlar savaşçı ... Askerliği meslek olarak yapanlarda dövüşçüdür ..

Milgram'ın psikoloji deneyi örneğin savaş suçluları nasıl böyle düşünür fikrinden yola çıkarak insanlardaki bu sorunu açığa çıkarmıştır .

Dövüş ve Savaş aslında çok farklı şeyler .. Dövüş zoolojiktir ... Savaş ise sosyolojiktir .

Milgram'ın deneyi bu hususta size fikir verecektir , Savaşçı illa fiziksel şiddete bulunan kimse için denmez hukuki mücadele sosyal mücadele yapan aktivist vesaireye de denilebilir .

Örneğin ringe çıkıp herkesin önünde para şan şöhret için dövüşen insanlara dövüşçü fighter denir ... buna da dövüş fight denir ..

Net bir şekilde anlatacak olursak Spartacus bir savaşçıydı ... Romalılar tarafından köle edildi ve gladyatör yani kılıçcı olarak dövüşmesi ve dövüşçü olması için Capua'ya gönderildi .. Ortak bir idea yani fikir üzerinden Roma'ya karşı bir özgürlük savaşı başlattı ve ... savaşçı olarak Romalılara karşı savaştı . Onun bu savaşı derin izler bıraktı ve hala daha Spartacus bir sembol ... Halbuki Spartacus arenada dövüşçü olarak kalıp hiç yenilmeseydi hatta diyelim hep şampiyon olsaydı biz onu hiç hatırlamayacaktık ... yıl olmuş bilmem kaç üzerinden iki bin kusur seneler geçmiş ama hala bize spartacüsü hatırlatan şey .. onun özgür olmak ve insanları özgür kılmak ve daha iyi bir dünya için verdiği savaşta emaktar bir savaşçı olması ..

Romalı askerler adı üstünde askerdi ve dövüşçüydüler .. Spartacus ve ordusu ise savaşçıydı .. Romalı dövüşçü askerler Spartacus ve köle ordusunu yendiler ama ... hangi birimiz bu askerleri hatırlarız ?

258 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Çağrı Mert Bakırcı. Milgram Deneyi: Otoriteye Nasıl Boyun Eğiyoruz?. (26 Ocak 2022). Alındığı Tarih: 26 Ocak 2022. Alındığı Yer: EvrimAğacı | Arşiv Bağlantısı
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close