Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Ömer B.
Üye
3

Ara geçiş formlarının "atalarının yerini alma" fikri neden maymunlar için geçerli olmadı?

725 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap

Oldu. Mesela şempanze ve bonobolar 2 milyon yıl önce evrimleştiler, ancak insanlara giden koldan 6-8 milyon yıl önce ayrıldılar.[1] Yani aradaki 4 milyon yılda yaşamış kaç tane ataları varsa, onların hepsinin yerini aldılar.[2]

Veya Eski Dünya Maymunları evrimleşirken, ataları (veya atalarına çok yakın bir kuzen) olan Aegyptopithecus'un yerini aldılar.[3][4]

Tüm Reklamları Kapat

Veya Yeni Dünya Maymunları evrimleşirken, ataları (veya atalarına çok yakın bir kuzen) olan Parapithecus'un yerini aldılar.[5][6]

Bunun Simiyenler (maymunlar) içinde yüzlerce örneği var. İnsanlardaki bunlardan sadece birkaç tanesi (ve tabii bizler insan olduğumuz için, en popüler olanları ve en çok araştırılanları da bunlar).

259 görüntülenme

Kaynaklar

  1. R. Diogo, et al. (2017). Bonobo Anatomy Reveals Stasis And Mosaicism In Chimpanzee Evolution, And Supports Bonobos As The Most Appropriate Extant Model For The Common Ancestor Of Chimpanzees And Humans. Scientific Reports, sf: 1-8. doi: 10.1038/s41598-017-00548-3. | Arşiv Bağlantısı
  2. M. D. Manuel, et al. (2016). Chimpanzee Genomic Diversity Reveals Ancient Admixture With Bonobos. American Association for the Advancement of Science (AAAS), sf: 477-481. doi: 10.1126/science.aag2602. | Arşiv Bağlantısı
  3. E. R. Seiffert. (2006). Revised Age Estimates For The Later Paleogene Mammal Faunas Of Egypt And Oman. Proceedings of the National Academy of Sciences, sf: 5000-5005. doi: 10.1073/pnas.0600689103. | Arşiv Bağlantısı
  4. F. Ankel-Simons, et al. (1998). Femoral Anatomy Of Aegyptopithecus Zeuxis, An Early Oligocene Anthropoid. American Journal of Biological Anthropology. doi: 10.1002/(SICI)1096-8644(199808)106:43.0.CO;2-K. | Arşiv Bağlantısı
  5. W. C. Hartwig. (2002). The Primate Fossil Record. ISBN: 9780521663151. Yayınevi: Cambridge University Press.
  6. W. Henke. (2007). Handbook Of Paleoanthropology. ISBN: 9783540324744. Yayınevi: Springer Science & Business Media.
Bu cevabın içeriği ve doğruluğu, Evrim Ağacı editörleri tarafından kontrol edilmiş ve onaylanmıştır.
13
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close