Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Aria X
Üye
3

Anaokulu çağından önce, dini eğitim alan bir çocuğun tanrının varlığını sorgulaması ve ya yoksa gibi çıkarımlarda bulunması olası mıdır?

229 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Esat Kudret
Akıl yürütmeyi öğrenmeye çalışan bir öğretmenim.

AYNI NEHİRDE İKİ KEZ YIKANAMAMAMIZ NEHRİN İLERİ DOĞRU AKIŞINDANDIR. BİZLERİN DE DEĞİŞMİŞ OLMASI CABASI…

Bir çocuğun soyut işlemler dönemi en erken (istisnalar hariç) 11-12 yaştır. Bu da başlangıcı… Fakat eğer bir eğitim sistemi biat üzerine kurulu ise doğal olarak bunu gözetmez.

Zira bir eğitim sisteminden bilim kapı dışarı ediliyorsa (son değişiklik bunu dayatıyor) , anaokulu çocuğuna , algı seviyesinin de ötesinde soyut olanın dayatılması kavratmak için değil sadece korkutmak içindir.

Tüm Reklamları Kapat

Buraya gelinceye kadar daha neler var. Tek bir örnek bile yeter: Bir eğitim sistemi, bilimsel olarak kanıtlanmış evrim gibi bir gerçekliğin yerine dolambaçlı yollardan ve öte dünyanın konusu olan yaratılışı koyuyor ve bundan hicap duymuyor ise; burada tek bir şeyden söz edilebilir: amaç için her yol mübah. Amaç: Cahil bırak ki yönetebil. Tıpkı aç bırakıp şükrettirdiği, yoksul bırakıp yozlaştırabildiği, yalnızlaştırıp özüne yabancılaştırabildiği ve nihayet çaresiz bırakıp yedekleyebildiği ve çürütebildiği gibi.

Her şeyin başı eğitim. Gerçekten de öyle… Bir toplumu akla ziyan, bilime aykırı ve doğa ile insana düşman dizayn edebilmenin en kolay ve zahmetsiz yolu zihinleri ele geçirmektir. Hele ki bu zihinlerin nüve şeklinde olduğu bir dönemde olursa gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Ve fakat: Aydınlık karanlıktan güçlüdür…Hiçbir şey geriye gitmez ve aynı nehirde iki kere yıkanamıyorsak suyun ileri doğru akışındandır. Bizlerinde aynı biz olmaması cabası…

Kaynaklar

  1. ANTON S. MAKARENKO. (2019). Ailede Ve Okulda Çocuk Eğitimi. Yayınevi: Sorun Yayınları. sf: 128.
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close