Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Türkemalist 1881
Üye
7

Almanya Polonya'ya daha geç savaş açsa ve daha geç savaşı başlatsa savaşı kazanabilir miydi?

Lütfen Objektif cevap verelim. Almanya 2.Dünya savaşını 1939 yerine 1943'te başlatsaydı yani Polonya'ya daha geç savaş ilan etseydi.Ressam İngiltere ve Fransa'nın Polonya için savaşa gireceğini düşünmemişti.Yani Savaş tam zamanında mi başlatıldı yoksa daha geç mi başlaması planlanıyordu.Yoksa Almanya Ham maddeden dolayı yenilir miydi .
501 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Berat Sagir
Berat Sagir
23K UP
Üye

[1]Bu soruyu en objektif biçimde ele almak için almanların 1939 ve 1943 arasındaki teknoloji farkını ve 1939 yılının avantaj ve dezavantajları esas almalıyız; almanlar çağ üstü Messerschmitt Me 262, v2 roketi, stg 44, panzer 6 (Tiger), mg 42 gibi teknolojilerini savaş devam ederken elde etmesi kaçınılmaz olarak bir üretim zorluğu yarattı dolayısıyla verim oldukça yetersiz oldu lakin sovyet cephesi bilhassa stalinin daha mürekkebi kurumamış Molotov-Ribbentrop paktına aşırı güvenmesi yeteriz tedbire yol açtığından kaçınılmaz biçimde almanlar üstün bir başarı gösterdi eğer yıllar ilerlese savaş 1943 de patlak verseydi ve gene aynı senaryo lakin daha güçlü ve teknolojik bir alman ordusunu ele alırsak, kızıl ordu ona göre pek tabi ki tedbir alırdı ve emin olun ki bu sefer daha iyi bir direniş gösterirdi belki de daha en baştan bir hezimet olurdu Barbarossa, yada teknolojinin savaşlar (rekabet) sayesinde geliştiği ve bir savaş hali olmayacağından alman sanayi ve teknolojileri aynı hızda gelişim katedememe olasılığı yada fransızların savaşın geldiğini tam olarak anlaması ve maginot hattını takviye etmesi boşlukları doldurmaları ihtimali yahut ingilizler norveçe almanlardan önce çıkması gibi ihtimalleri ele alsaydık almanların 1943 de saldırması varsayımsal olarak net bir alman zaferi teşkil edemez zaten eğer 1943 yılına kadar bekleselerdi japonları müttefik olarak alamazlardı zira Japonlar hollanda doğu hint adalarına (endonezya) bir çıkarma organize etme mecburiyetindelerdi keza petrol kaynakları tükenmenin eşiğinde bulunmaktaydı ve tek nihai yol kaçınılmaz ve geldiği gökteki bir bulut gibi apaçık ortada olan bu savaşı amerikaya ağır bir darbe vurarak başlatmaktı yani asya pasifik için savaş gelmişti gelmesine; zaten almanyanın şımarık bir çocuk gibi her istediğini (avusturya ve Sudetenland) kolayca alması gözünü hırs ve toprak aşkı ile köreltti, sadede gelirsek kaçınılmaz son MAĞLUBİYET bunun en önemli sebebi ise tabiki bismarkın mümkün olduğunca kaçtığı lakin hitlerin pek de aldırış etmediği 2 "cepheli savaş".

2.dünya savaşının kaçınılmaz biçimde geldiğine dair bir makele[1]:

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. Cevat Açıkalın, et al. (1992). Cevat Açıkalın'ın Anıları : 2. Dünya Savaşının İlk Yılları (1939-1941). Belleten, sf: 985-1080. doi: 10.37879/belleten.1992.985. | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close