Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Ömer Avcı
Ömer Avcı
23K UP
Üye
8

Akademik olarak nasıl başarılı olabiliriz?

1,188 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Çınar Civan
Bilim Araştırmacısıyım

Akademik başarı için hedef belirleme çok önemli rol oynamaktadır. Bir kişinin kendisini akademik olarak başarılı sınıflandırması için belirlediği akademik hedefe ulaşması şarttır.

Akademik başarıda kişinin alanı üzerinde yoğunlaşması, o alan hakkında içerikler ve eserler (yazılar, makaleler ve benzerleri) vermesi gereklidir. Kişinin seçtiği alanda akademik başarısını belirleyen en önemli unsurlardan birisi yayınladığı özgün makale sayısıdır. Tabii ki kalitesiz ve akademik değeri bulunmayan bir sürü sözde akademik makale bulunmaktadır. Bu sebeple kişinin yazacağı makalelerin içeriği ve özgünlüğü çok önemli rol oynamaktadır.

Yüksekl lisans ve doktoranın önemi nedir? Yüksek lisans ve ardından doktora kişinin o konudaki uzmanlığını ve yeterliliğini kanıtlayan çok önemli somut bir delildir. Bu sebeple kişi elinden geliyorsa mutlaka ilk fırsatta yüksek lisans yapmalı ve ardından doktorasını teslim etmelidir. Eğer amacı daha ileri seviyede akademik başarı ise mutlaka makale yayınlamaya devam etmesi ve bunu hiç bırakmaması şarttır. Profosörlük ve benzerleri makaleler sonucu alınabilmektedir.

Tüm Reklamları Kapat

Seçilen alan akademik başarıyı etkiler mi? Bir kuantum fizikçi ile dilbilimci aynı akademik başarıda mıdır? Akademik başarıyı bu mu belirler? Cevap kesinlikle hayır. Akademik başarı kişinin seçtiği alan üzerindeki başarısıdır. Bu sebeple alanında Dr. olan biri alanının uzmanı olmuş demektir.

Unutulmamalıdır ki akademik başarı veya hayat başarısı ne olursa olsun durmadan çalışmak ve bir şeyler üretmekten gelir. Buna fikirler, icatlar, bilimsel buluşlar, kitap ve makale tarzı her şey dahildir.

185 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close