Afrika'da yaşayan insanlar günler boyunca aç kalabiliyor. Fakat bizim gibi insanlar 24 saatten fazla aç kalırlarsa ölme noktasına geliyorlar. Sorum şu, canlılar açlık yönünde adaptasyon geçirebilir mi? Cahilliğimin kusruna bakın ama örnek vermem gerekirse dna kendini daha az protein ile yaşama konusunda geliştirebilir mi?
Öncelikle adaptasyonun ne olduğundan çok kısaca bahsedim. Adaptasyon; Canlının içine girdiği çevreye, iklime vb. uyma. Ayrıca adaptasyon doğal seleksiyonda başarılı olmuş, ona sahip olan organizmayı evrimsel olarak daha uyumlu kılan bir özelliktir. Örneğin kutuplarda yaşayan hayvanların beyaz posta sahip olması.
Senin düşüncene gelirsek Afrika’daki yaşayan insanlar “Seçilim Mekanizmaları” sayesinde açlığa dayanamayanların ölmesi sebebiyle elenip dayananların üreyip soyu devam ettirmesi sonucu açlık yönünde adapte olmuş denebilir. Tabi DNA’ları mutasyon geçirip uzun zaman gerçekten açlığa dayanabilenlerin soyu devam etmeli. Bu aslında zahmetli ve uzun süreli bi iş. Bi anda gerçekleşmez nesiller sürmesi gerekir bu yüzden de gözlemleyebilme olasılığımız düşük.
Sonuç olarak bakarsak bu mümkün olabilir. Ama dediğim koşulların gerçekleşmesi gerektiğini unutmamak gerekir.