Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
1

Açık kaynak yazılımın topluluk katkıları nasıl işler?

190 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Mehmet Kesici
Yazılımcı, Araştırmacı

Açık kaynak yazılımlar bu teknolojinin gelişmesine öncü olan en güzel şeylerden biridir. Bir çok şekilde katkı sağlanmaktadır. Bunlar;

Kod geliştirmeleri ve düzenlemeleridir. Örneğin bir yazılımcı projesini yayınlar ve diğer yazılımcılarda zaman içerisinde kendi bakış açılarına göre projenin mantığını daha iyi ve verimli şekilde optimize etme şansını yakalarlar. Bu sürekli tekrarlar ve her seferinde daha optimize edilmiş bir proje ortaya çıkar.

Test edilebilirlik artar, hataları ve sorunları bulmak için yazılımın testi yüzlerce hatta binlerce kişi tarafından yapılır. Bir elin nesi var iki elin sesi var mantığında gidilip yazılım daha verimli derlenebilir.

Tüm Reklamları Kapat

Dökümantasyon oldukça geniş olur çünkü dökümantasyonu derleyen bir sürü kişi mevcuttur. Bir bilgi birikiminde katkı sağlayan kişi sayısı ne kadar artarsa aynı şekilde bilgi de o kadar artar.

Açık kaynaklı yazılımların toplulukları kapalı kaynak olanlara nazaran daha aktiftir çünkü zaten bu yazılımı oluşturan kişiler bu topluluklardaki kimselerdir. Geliştiriciler ve kullanıcılar için forumlar, sohbet odaları ile hatalar ve bulunan açıklar herkesin gözü önünde çözümlenmektedir.

Kaynaklar

  1. A. López, et al. How Do Open-Source Communities Work?. (24 Ocak 2022). Alındığı Tarih: 7 Şubat 2024. Alındığı Yer: Universitat Oberta de Catalunya | Arşiv Bağlantısı
  2. code.pieces.app, et al. How To Contribute To Open Source: The Ultimate Guide To Collaborative Software Development. Alındığı Tarih: 7 Şubat 2024. Alındığı Yer: codePieces | Arşiv Bağlantısı
  3. linuxFoundation, et al. Participating In Open Source Communities. Alındığı Tarih: 7 Şubat 2024. Alındığı Yer: linuxFoundation | Arşiv Bağlantısı
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close