Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
1

8. sınıftayım nasıl fiziği öğrenebilirim veya öğrenemez miyim?

Ben 8.sınıfa başladım ,fiziğe oldukça büyük bir ilgim var ve hedeflerim çok büyük (Oxfortda tam burslu okumak) fakat üst düzey fiziği anlayabilecek bir matematiğim (8.sınıfa göre şuan çok iyi bir matematiğe sahibim) olduğunu pek düşünmüyorum nereden başlamayalım?
511 görüntülenme
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Beyaz Ateş
Beyaz Ateş
6K UP
Bu konuda iyiyim

Öncelikle fiziği anlamaya çalış yani mantığını kavramaya ve olaylar arasındaki bağlantıları öğrenmeye odaklan ve olayları gözlemlemeni tafsiye ediyorum başlangıç için bu yeterli olacaktır. Konu tafsiyem ise ışığın doğasını zaman kavramını ve ikisi arasındaki bağlantıları öğrenmeye çalış formullerle haşır neşir ol ve gerekirse onlarla oyna bu yeni formuller üretmeni ve formuller arasındaki bağlantıları öğrenmeni sağlıyacaktır.

4
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Bedirhan Çalış
Lise Öğrencisi(İstanbul Kabataş Erkek Lisesi)

Başta ne kadar zor olursa olsun öğrenmenin yaşı yoktur, üstelik 8. Sınıf bence gayet uygun bir düzey... Fiziğe ilgin büyükse ders alıp öğrenmen mantıklı olabilir ama eğer LGS'ye gireceksen ben 8. Sınıf derslerini daha çok önemseme gerektiğini düşünüyorum, çünkü zaten lisede 9. Sınıftan itibaren Fizik öğrenmeye başlayacaksın ve eğer iyi bir lisede öğretim görürsen Fiziği anlaman daha kolay olacaktır. Benim düşüncelerim bu yönde ama öğrenmek istiyorsan aşağıda belirttiğim maddeleri uygulamanı tavsiye ederim :)

1. Temel Kavramları Anlayın:

Tüm Reklamları Kapat

Fizik öğrenmeye başlarken, temel fizik kavramlarını öğrenmekle başlayın. Bu kavramlar, madde, enerji, hareket, kuvvet, kütle gibi temel terimleri içerir.

2. Kitaplar ve Kaynaklar:

Tüm Reklamları Kapat

Fizik öğrenmek için ders kitapları, ders notları ve online kaynaklar gibi kaynaklardan faydalanabilirsiniz. İyi bir fizik ders kitabı, temel kavramları anlamanıza yardımcı olacaktır.

3. Matematik Bilgisi:

Fizik, matematikle sıkı bir şekilde bağlantılıdır. Temel matematik bilgisine sahip olmanız, fizik problemlerini çözmek için önemlidir. Cebir ve trigonometri gibi matematik dallarını iyi anlamak, fizik öğreniminizi kolaylaştırır.

4. Deneyler ve Uygulamalar:

Fizikte öğrenmenin önemli bir yolu, deneyler ve uygulamalar yapmaktır. Bu, teorik bilgiyi pratikte görmek için önemlidir. Okul laboratuvarlarında veya kendi deneylerinizi evde yaparak bu deneyimleri kazanabilirsiniz.

5. Soru Çözme:

Fizik, problemleri çözmek ve sonuçları yorumlamakla ilgilidir. Soru çözme becerilerinizi geliştirmek için fizik sorularını çözün. Soruları adım adım çözerek problem çözme yeteneğinizi artırabilirsiniz.

6. İnteraktif Kaynaklar:

Tüm Reklamları Kapat

İnternet, fizik öğrenmek için bolca kaynak sunar. Video dersleri, interaktif simülasyonlar ve çevrimiçi fizik toplulukları size yardımcı olabilir.

7. Sabır ve Sürekli Çalışma:

Fizik öğrenmek, sabır ve sürekli çalışma gerektirir. Herhangi bir karmaşık konuyu anlamak zaman alabilir, bu yüzden pes etmeyin ve sürekli olarak pratik yapmaya devam edin.

8. Düzenli Öğrenme:

Tüm Reklamları Kapat

Düzenli olarak çalışmak ve öğrenmeyi parçalara bölerek ilerlemek, daha etkili bir öğrenme süreci sağlar.

Unutma ki fizik öğrenmek zorlu bir süreç olabilir, ancak azimli ve sistemli bir şekilde çalışarak bu konuyu başarabilirsiniz. Ayrıca, öğrenmeye yönelik merakınızı ve ilginizi canlı tutmak da başarınızı artırabilir. Başarılar dilerim...

3
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Zehra Es
Zehra Es
2,056 UP
Üniversite okuyorum fizik dersleri aldım

anlayabilecek ve kavrayabilecek yaş bence. küçüklükten başlamak bence çok mantıklı. zamanla öğrenilenlerle birikim yapılabilir. Bence bu her konuda geçerli şuan gayet yeterli bir yaş. temelin sağlam olur ve daha sorunsuz bir fizik ilerlemen olur.

2
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Sorulara Dön
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katmak için hemen buraya tıklayın.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
EA Akademi
Evrim Ağacı Akademi (ya da kısaca EA Akademi), 2010 yılından beri ürettiğimiz makalelerden oluşan ve kendi kendinizi bilimin çeşitli dallarında eğitebileceğiniz bir çevirim içi eğitim girişimi! Evrim Ağacı Akademi'yi buraya tıklayarak görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
Etkinlik & İlan
Bilim ile ilgili bir etkinlik mi düzenliyorsunuz? Yoksa bilim insanlarını veya bilimseverleri ilgilendiren bir iş, staj, çalıştay, makale çağrısı vb. bir duyurunuz mu var? Etkinlik & İlan Platformumuzda paylaşın, milyonlarca bilimsevere ulaşsın.
Youtube
"Güneş Tanrıçası": Var Olmaması Gereken Bir Parçacık Daha Keşfedildi!
Lisede Öğretilen
Lisede Öğretilen "Mendel Genetiği" TAMAMEN Hatalı mı?
Umut: Her Şey Çok Güzel Olacak mı?
Umut: Her Şey Çok Güzel Olacak mı?
Tek Eşli vs. Çok Eşli: İnsanlar Hangisi?
Tek Eşli vs. Çok Eşli: İnsanlar Hangisi?
"Marslı" Filmindeki Gerçek Gözyaşları!
Podcast
Evrim Ağacı'nın birçok içeriğinin profesyonel ses sanatçıları tarafından seslendirildiğini biliyor muydunuz? Bunların hepsini Podcast Platformumuzda dinleyebilirsiniz. Ayrıca Spotify, iTunes, Google Podcast ve YouTube bağlantılarını da bir arada bulabilirsiniz.
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
Geri Bildirim Gönder
ve seni takip ediyor
Evrim Ağacı Uygulamasını
İndir
Chromium Tabanlı Mobil Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
İlk birkaç girişinizde zaten tarayıcınız size uygulamamızı indirmeyi önerecek. Önerideki tuşa tıklayarak uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu öneriyi, yukarıdaki videoda görebilirsiniz. Eğer bu öneri artık gözükmüyorsa, Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Chromium Tabanlı Masaüstü Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
Yeni uygulamamızı kurmak için tarayıcı çubuğundaki kurulum tuşuna tıklayın. "Yükle" (Install) tuşuna basarak kurulumu tamamlayın. Dilerseniz, Evrim Ağacı İleri Web Uygulaması'nı görev çubuğunuza sabitleyin. Uygulama logosuna sağ tıklayıp, "Görev Çubuğuna Sabitle" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Eğer bu seçenek gözükmüyorsa, tarayıcının Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Safari Mobil Uygulama
Sırasıyla Paylaş -> Ana Ekrana Ekle -> Ekle tuşlarına basarak yeni mobil uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu basamakları görmek için yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak için tıklayın

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close