Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Yusuf Pakmaden
Üye 12 saat önce 2 Cevap
8

Ödüllü Soru 5 aylık sürede YKS sınavına çalışabilir miyim? Nasıl?

merhaba ben menzunum ve sayısal bölümündeyim şu an genel durumu kısaca belirtmem gerekirse tyt 40-50 bandında ayt fen 0 ayt mat 0 dan başlıyorum yani anlayacağınız 0 dan derece istiyorum zor biliyorum ama başladım bile günde 6-8 saat bandında çalışıyorum hafta sonları 8-10 saat bandına çıkıyor biraz geç kaldım ama yetişir mi bu soru kafamı karıştd
284 görüntülenme
Cevap Ver 500 UP
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Arda Küçükoğlu
Lise Öğrencisiyim/ fizikçi adayı 12 saat önce

Merhaba!

Bende bir sayısal öğrencisi olarak tyt konusunda matematikte en az 15 net yapmanızı öneririm. Bunun için yalnızca problemler çalışsanız dahi yaparsınız oldukça fazla paragraf çalışın sömestr tatili boyunca ve problemler kitabı bitirmeye çalışın.

Ayt konusunda düzenli çalışma ile sınava kadar matematiği fulleyebilirsiniz bile ancak özellikle limit, trigonometri, parabol, fonksiyonlar çalışsanız bile 20 net yaparınız bu sayının altına düşmeyin.

Tüm Reklamları Kapat

Ayt Fende kimya dışında diğer derslerden bahsedeceğim çünkü kimya 0 olarak bu düşeyde kimya seviyesinde tavsiye vermek haddimi aşar o nedenle özür dilerim.

Ayt Fizik ve en güzel ve en eğlencelisidir Newton yasaları, enerji ve mekanik konularına bakarsanız emin olun ki 10 netiniz kesin çıkar çok çalışma istemez

Ayt Biyoloji de genetik, bitkiler, Enerji, Sistemler çalışırsanız en az 10 sorunuz bundada garanti

10
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Öykü Kutlu
Öykü Kutlu
100K UP
Mezunum, YKS'ye hazırlanıyorum 4 saat önce

Merhaba,

Ben de eşit ağırlıktan sınava hazırlanıyorum fakat bir yandan sayısala da göz gezdiriyorum. Kendim de araştırıp öğrendiğim ve denemelerde faydasını gördüğüm birkaç şey önerebilirim. Sadece sıfır olduğunuzu söylediğiniz konular üzerinde duracağım fazla vaktinizi çalmamak adına. TYT matematik kısmında problemlere ve sayılar konusuna ağırlık verirseniz (ki sayılar konusu AYT için de çok önemli) minimum 15-20 bandında bir net garantilemiş olursunuz fakat geometriyi de unutmamak gerek. Özellikle çoğu kişi geometriyi ya erteliyor ya da nasıl olsa net çıkartamam diyip es geçiyor. Aslında bakıldığında o kadar da zor değil, geometride özellikle üçgenler konusuna ağırlık vermenizi tavsiye ederim. Şimdi söyleyeceğim şey ise hem TYT'de hem de AYT'de çok işinize yarayabilir. Artık vaktimizin kısıtlı olduğunu stres yapmadan kabul etmemiz gerek. Bu yüzden fizik, kimya, biyoloji ve mat-1 mat-2 de konuları olabildiğince soru çözüm videoları izleyerek halletmeye çalışın. Tabii ki tekrar söylüyorum, bu benim kendimce yararlı bulduğum çözümler. Denemelerde en çok karşılaştığım ve soru dağılımlarını analiz ederek not aldığım en çok net çıkarabileceğiniz konuları aşağıya yazıyorum, bu konulara ağırlık vermenizi tavsiye ederim. Ek olarak kendinize inanın, güvenin ve ne olursa olsun asla pes etmeyin. Eğer hedefinizi kesinleştirdiyseniz ve kararlıysanız asla ''acaba olur mu'' diye düşünmeden sadece hedefinizde yürüyün, emin olun başarırsınız. :)

AYT Fizik için:

Tüm Reklamları Kapat

Vektörler ve Bağıl Hareket

Newton’un Hareket Yasaları

İtme ve Momentum

Manyetizma ve İndiksüyon

Tüm Reklamları Kapat

Dalga Mekaniği

Modern Fizik

AYT Kimya için:

Gazlar

Sıvı Çözeltiler

Enerji ve Hız

Elektrokimya

Organik Kimya

AYT Biyoloji için (MEB kitabına bakmayı kesinlikle unutmayın):

Endokrin Sistem

Tüm Reklamları Kapat

Dolaşım Sistemi

Solunum Sistemi

Üriner Sistem

Tüm Reklamları Kapat

Ekoloji

Protein Sentezi

Canlılık ve Enerji

Bitki Biyolojisi

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close