Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Ünzile Damla Kerem
Üye 15 Eylül
1

2 kişi birbirini seviyorsa ve iki tarafta bunu biliyorsa kavuşamamalarının nedeni nedir?

Buraya sorulacak bir soru değil farkındayım ama tek çare artık her kapıyı çalmak 🙃
271 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Berke Sarıtaş
Psikoloji Öğrencisiyim 16 Eylül

Merhaba!

Cevabın belki bağlanma stillerinde olabilir. Partnerlerden birisi kaçıngan diğeri ise kaygılı bağlanma stillerine sahip olabilir. Veya kaçıngan-güvenli, kaygılı-güvenli bağlanma da olabilir.

Kaçıngan bağlanmada bireyde romantik ilişkilere girmekten kaçınma ve ilişkilerinde partnerini uzak tutma gibi durumlar görülür

Tüm Reklamları Kapat

Kaygılı bağlanmada birey yakınlaşmayı ister ancak partnerine daha az güvenir ve daha fazla duygusal,kıskanç ve sahiplenici özellikler sergiler.

Güvenli bağlanmada ise birey ilişkilerinde olumlu görüşe sahiptir,başkalarına kolaylıkla yaklaşabilir ve romantik ilişkilerinde daha az sorun, daha az stres yaşar.[1]

Partnerler farklı bağlanma stillerine sahip ise ilişkilerinde sorunlar yaşayabilir. Örneğin kaçıngan bağlanan biri partnerine açılmayı tercih etmeyebilir veya zaman geçirmeyi istemeyebilir.

Başka bir cevap olarak belki Sternberg'in aşk üçgeni gösterilebilir.

Tüm Reklamları Kapat

4 Çeşit aşk çeşidi vardır.

Delicesine Aşkta, tutku varken yakınlık ve bağlanma yoktur.

Şefkat İçeren Aşkta, yakınlık ve bağlanma varken tutku yoktur.

Ahmak Aşkta, tutku ve bağlanma varken yakınlık yoktur.

Mükemmel Aşkta ise tutku,bağlanma ve yakınlık vardır. İdeal Aşktir...

Partnerlerin zihninde farklı aşk çeşitleri olabilir bu yüzden farklı beklentiler oluşabilir ve "kavuşma" meydana gelmeyebilir.

Sorun hakkında detaylı bilgi sahibi olmadığım için yukarıdakileri sadece bilgilendirme amaçlı yazdım bakmakta fayda var... Sorunun bambaşka bir cevabı da olabilir...

Kaynaklar

  1. J. W. Santrock. (2016). Yaşam Boyu Gelişim Gelişim Psikolojisi. ISBN: 9786051331522. Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık. sf: 448-454.
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close