Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Mehmet Dağlı
Mehmet Dağlı
2,087 UP
Üye 13 Temmuz 2020
0

2. Dünya Savaşı sırasındaki savaş araç gereçleri üretim ve mevcut sayısı, nicelik bakımdan oranı ciddi şekilde bugüne fark atmasının sebebi nedir?

Asıl cevabını aradığım; Elektronik-mekatronik işçilik etkili ise,2. Dünya Savaşındaki ülkemizin diğer ülkelere kıyasla geri durumu bugün nasıldır?2.Dünya Savaşında savaş araç gereç ve üretimin niceliği konusunda herhangi büyük bir ülkenin 100 de 1 i idik, teknik çalışan sayımız sanayimiz ne durumda?
201 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye 2.dünyasavaşı 13 Temmuz 2020

Öncelikle 2 . dünya savaşında Artmasının nedeni o yıllarda İdeolojik savaşlar vardı . Hemde o yıllarda Sanayi hızlıca gelişti , ham madde ihtiyacı fazla olduğu için Sömürge devletleri kolaylıkla birçok yerden Madde alışverişi yaptılar . Aslında Teknoloji bir nevi Savaş ortamında daha hızlı gelişir . Örneğin Nazilerin V2 Roketi savaş amaçlı üretilmeseydi Bugun Uzaya zar zor giderdik hatta hiç gidemezdik . Öyüzden 2 . dünya savaşında hemde İnsan kaynağıda boldu herkes çalışıyor , Savaş durumu olduğu için Lojistik destek artıyor . Bugun ise Kapitalist Dünya olduğu için Her devlet kendi sınırında kendi işgücünü kullanıyor Öyüzden örneğin neden teknolojik gelişme yavaş Çünkü bilgisayar üreteceksiniz diyelim Başka ülkelerin hammaddesi bugun satın alıyorsunuz Ama Eskiden sömürgecelik fazla olduğu için kolaylıkla alınırdı . Artık şimdiki sistemde şirketler Üretttiği teknolojiyi Diğer şirketlerle Birlikte geliştiriyor Daha çok finans odaklı diyelim . Hemde 2 dünya savaşı o yüzyıllarda Birçok ünlü dahi bilim insanı vardı Öyüzden birçok etkenden ötürü teknoloji Çok hızlı gelişti .

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Kaynak. (13 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 13 Temmuz 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close