Matematiği Açık ve Etkileşimli Şekilde Öğrenme Projesi: Imaginary
Matematik, bütün bilimleri birbirine bağlama gücüne sahip bir dildir. Sadece bilim insanları arasındaki iletişimi ortak bir tabana çekmez, aynı zamanda konsept olarak Evren'i daha iyi tanımamızı ve anlamlandırmamızı sağlar. Ancak ne yazık ki bu dili öğrenmek her zaman çok kolay olmamaktadır. Tıpkı kullandığımız konuşma dillerini öğrenmek için yaptığımız gibi, bilen birileriyle sürekli pratik yapmak, önemli miktarda zamanı bu dili öğrenmeye ve anlamaya ayırmak gerekmektedir. Bu da, çoğu insanın daha yolun başında bundan caymasına neden olur.
Neyse ki bilim ve teknoloji ilerledikçe, internet herkese her şeyi ulaşılır kıldıkça, bu tür konuları öğrenmek de giderek daha kolay ve eğlenceli bir hal alıyor. Bu konudaki en önemli araçlardan birisi de, IMAGINARY isimli internet projesi.
Siteye buraya tıklayarak gidebilir ve Türkçe olarak inceleyebilirsiniz.
Görebileceğiniz üzere sitenin henüz tamamı Türkçeye kazandırılmış değil; ancak bunu başarmak için didinen insanlar bulunuyor. Siz de onlara yardım etmek isterseniz, proje yöneticileriyle buraya tıklayarak iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Her türlü yardıma açık olacaklardır.
Projeyi kendi ağzından tanıyalım:
IMAGINARY açık ve etkileşimli bir matematik platformudur. Bu platform, okullarda, evde, müzelerde sergi, etkinlik ve medya olaylarında kullanabileceğiniz çeşitli içerikler sunar. IMAGINARY’nin temel içeriği etkileşimli yazılımlar ve resim galerileridir.
Platform, sergiler ya da ek matematiksel konular gibi yeni içeriğin kolayca dahil edilmesine olanak sağlar. IMAGINARY’nın ana hedefi sizi, yani camiayı, kendi fikirlerinizle katılımınızı sağlamaktır. Bunu yapmak için asıl fikir, sergilerin camia içinde yaratılması ve sergilerin bağımsızca düzenlenmesidir.
Tüm Reklamları KapatBu kavram ve platform 2008 yılında başlayan ilk IMAGINARY sergimizden filizlendi. O zamandan beri tüm dünyada 80’den fazla şehirde sergilendi. Serginin muazzam başarısı ve büyüyen topluluğu, bu platformun kurulmasına önayak oldu!
IMAGINARY, Mathematisches Forschungsinsitut Oberwolfach projesidir (Direktör: Prof. Dr. Gerhard Huisken). Platformun maddi destekçisi Klaus Tschira Stiftung ‘dır (2011-2013 ve 2013-2016).
İçeriklerimizin bilimsel gerçekleri doğru bir şekilde yansıtması için en üst düzey çabayı gösteriyoruz. Gözünüze doğru gelmeyen bir şey varsa, mümkünse güvenilir kaynaklarınızla birlikte bize ulaşın!
Bu içeriğimizle ilgili bir sorunuz mu var? Buraya tıklayarak sorabilirsiniz.
Soru & Cevap Platformuna Git- 6
- 3
- 2
- 1
- 1
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?
Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:
kreosus.com/evrimagaci | patreon.com/evrimagaci
Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 21/12/2024 18:43:34 tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: https://evrimagaci.org/s/3520
İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz. Bu sayfa izin alınmaksızın düzenlenemez, Evrim Ağacı logosu, yazar/editör bilgileri ve içeriğin diğer kısımları izin alınmaksızın değiştirilemez veya kaldırılamaz.