Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
1,000 ATP Ödüllü Soru: CRISPR Teknolojisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Hemen cevapla! 500 ATP Ödüllü Soru: Evrendeki dairesel hareketler ile zaman olgusunun oluşumu arasında bağlantı var mıdır? Hemen cevapla!
Yılmaz Erdoğan

Yılmaz Erdoğan (Kürtçe: Yilmaz Erdoẍan)

4 Kasım 1967'de Hakkari'de günyaya gelen oyuncu, yazar, şair ve yönetmen. Çocukluğu Ankara'da geçti. İlk ve ortaokulu bitirdikden sonra Ankara Aydınlıkevler Lisesine devam eden Erdoğan, lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni kazandı.İstanbul'un Kocamustafapaşa semtinde 3 arkadaşının öğrenci evine yerleşti. Eğitim hayatını yarıda bırakarak Ferhan Şensoy'un Nöbetçı Tiyatro kadrosuna katıldı.İlk kez 1988'de "Olacak O Kadar" adlı televizyon komedi programının senaryo-yazar kadrosunda yer aldı. Tiyatro hayatına Necati Akpınar ile birlikte kurduğu Beşiktaş Kültür Merkezi´nde devam etti.1993 yılında kendi yazdığı ve Demet Akbağ ile baş rollunü paylaştığı "Bir Demet Tiyatro" isimli televizyon dizisinde Mükremin Çıtır karakteriyle ülke çapında tanındı.'Otogargara' ise son olarak yazdığı müzikaldi ve tiyatro severlerin yoğun ilgisiyle 4 yıl kapalı gişe oynadı. Yine kendisinin yazdığı ve oynadığı tek kişilik 'Cebimdeki Kelimeler' oyunu Beşiktaş Kültür Merkezi´nde sahnelendi. Erdoğan'ın ayrıca çok sayıda şiiir kitabı da bulunmaktadır. Senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini paylaştığı Vizontele filmi büyük başarı kazandı. Sadri Alışık Ödülleri en iyi erkek oyuncu , Altın Kelebek Ödülleri en iyi komedi dizisi , AACTA en iyi yardımcı erkek oyuncu , Afife Tiyatro Ödülleri Cevat Fehmi Başkurt özel ödülü gibi birçok sahibidir. 2013 yılında yazıp yönetip oynadığı sinema filmi "Kelebeğin Rüyası" ile yurt dışına açıldı. 2016 yılında ise başrollerinde Zeynep Farah Abdullah, Şükran Ovalı ve Songül Öden'in yer aldığı "Ekşi Elmalar" filmini çekti. Beğenilen filmde kendisi de rol aldı. Erdoğan, 1993-1998 yılları arasında Sanem Oktar ile evli kalmış, 1996 yılında Berfin Erdoğan isimli bir kız evladı dünya gelmiştir. 2006 yılından itibaren Türk sinema ve dizi oyuncusu Belçim Erdoğan ile evli olan sanatçının bu evlilikten 2010 yılında Rodin Erdoğan isimli bir erkek çocuğu vardır.
Doğum Adı
Eklenmedi. Ekle
Takma Adı
Eklenmedi. Ekle
Boyu
1,77 m
Doğum Tarihi
4 Kasım, 1967
Doğum Yeri
Eklenmedi. Ekle
Linkler
Eklenmedi. Ekle
Düzenleme Talebi Oluştur
Keşfet
Ara
Yakında
Sohbet
Agora
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor
Türkiye'deki bilimseverlerin buluşma noktasına hoşgeldiniz!

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
"Bilim harika bir oyundur. İlham vericidir ve tazeleyicidir. Oyun alanıysa Evren'in ta kendisidir."
Isidor Isaac Rabi
Kapak Görseli Seç
Videodan otomatik olarak çıkartılan karelerden birini seçin.
Kareler yükleniyor…
Videoyu kaydırarak istediğiniz kareyi seçin.
0:00 / 0:00
Kendi kapak görselinizi yükleyin. Görsel otomatik olarak kırpılacaktır.
Görseli sürükleyin veya tıklayın PNG, JPG veya WEBP (Maks. 10MB)