Tüm Reklamları Kapat

Yanni

Yiannis Chryssomallis (Yunanca: Γιάννης Χρυσομάλλης; 14 Kasım 1954 doğumlu), sahne adıyla Yanni, Yunan besteci, klavyeci, piyanist ve müzik yapımcısıdır.

Yanni, çocukluğunda geliştirdiği müziksel kısaltmaları kullanmaya devam ediyor ve caz, klasik, soft rock ve dünya müziğini bir araya getirerek çoğunlukla enstrümantal eserler yaratıyor. Bu tür müziğin ticari pop radyo ve müzik televizyonu için uygun olmamasına rağmen, Yanni, tarihi anıtlarda konserler düzenleyerek ve halk televizyonunda yayınlanan videoları üreterek uluslararası tanınırlık kazandı. Onun çığır açan konseri, Live at the Acropolis, tüm zamanların en çok satan müzik konser videosunu üretti. Yanni'nin konserleri için ek tarihi mekanlar arasında Hindistan'ın Tac Mahal'i, Çin'in Yasak Şehri, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Burj Khalifa, Rusya'nın Kremlin'i, Porto Riko'nun El Morro kalesi, Lübnan'ın antik Byblos kenti, Tunus'un Kartaca Roma Tiyatrosu, Hindistan'ın Laxmi Vilas Sarayı, Mısır piramitleri ve Giza'daki Büyük Sfenks ve Ürdün'ün Amman Kalesi yer almaktadır.

Yanni'nin albümlerinden en az on altısı Billboard'un "En İyi Yeni Çağ Albümü" kategorisinde bir numaraya ulaştı ve Dare to Dream ve In My Time adlı iki albümü Grammy Ödülü adaylığı aldı. Yanni, beş kıtada 30'dan fazla ülkede sahne almış ve 2015'in sonuna kadar 5 milyondan fazla insanın önünde canlı konser vermiş ve toplamda 40'tan fazla platin ve altın albüm satarak dünya çapında 25 milyondan fazla kopya satmıştır. Kamu televizyonu için uzun süredir bağışçı olan Yanni'nin besteleri, özellikle spor etkinlikleri için ticari televizyon programlarında kullanılmıştır. Film müzikleri ve ödüllü bir British Airways televizyon reklamı müziğini de yazmıştır.

Yanni, elektronik müzik synthesizer'larını tam bir senfoni orkestrasıyla birleştiren konsepti popüler hale getirmiştir. Çeşitli uluslardan müzisyenleri işe alarak ve egzotik çalgıları çeşitli müziğe dahil ederek, etnik seslerin eklektik bir füzyonunu yarattığı söylenmektedir. Dünya çapında çeşitli kültürlerle olan etkileşimlerinden etkilenen Yanni'ye "gerçek bir küresel sanatçı" denilmekte ve müziğinin "bir dünya, bir insanlar" felsefesini yansıttığı söylenmektedir.

(Açıklama Wikipedia'dan Alınmıştır.
Alındığı Tarih: 27 Temmuz 2023)
Yiannis Chryssomallis (Yunanca: Γιάννης Χρυσομάλλης; 14 Kasım 1954 doğumlu), sahne adıyla Yanni, Yunan besteci, klavyeci, piyanist ve müzik yapımcısıdır. Yanni, çocukluğunda geliştirdiği müziksel kısaltmaları kullanmaya devam ediyor ve caz, klasik, soft rock ve dünya müziğini bir araya getirerek çoğunlukla enstrümantal eserler yaratı ... Daha fazla göster
Doğum Adı
Yannis Hrisomallis (İngilizce: Yiannis Chryssomallis; Yunanca: Γιάννης Χρυσομάλλης)
Takma Adı
Yanni
Doğum
14 Kasım, 1954 Greece
Linkler
Bu Kişiyi Raporla
Eserler (1)
Eser
Youtube Kanalı
Furkan Arduç
Eseri Ekleyen
10.0/10
(12 Kişi)
Puan Ver
@Yanni
Sonra İzleyeceklerime Ekle
  • Raporla
Daha Fazla Eser Göster
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close