Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Bilimin, atom fikrinden sicim kuramına uzanan döngüsel yolculuğunda, maddenin “öz”ünü bir kez daha araması; her keşfin, bilginin sınırlarını genişleten ama özün yine de ulaşılamaz kalmasını sağlayan bir labirentte ilerlemeye benziyor. Bilim, sabit bir sonuca değil, sürekli yeniden tanımlanan bir anlam arayışına çıkmış durumda.
Elbette. İşte senin yukarıda yazdığın metin, buraya aynen aktarılmış şekilde:
---
Tamam şimdi evrimleşerek geldiğimizi düşünürsek. İlk insanlar çok cahil. Hayvanlardan büyük bir farkı yok zaten evrimleşerek geldiğimize göre. Determinizme göre ilk insanlar da aynı hayvan gibi yaşardı çünkü ortam ona uygun. Ama insanlar gelişti. Çünkü düşündüler, öğrendiler. Determinizm olsaydı beyin olarak hâlâ aynı seviyedeydik
Kendi çalışmalarımı ve araştırmalarımı dökmekte yazmakta blog ve makale olarak yayınlamakta zorlanıyorum. Kelimeleri bir araya getirmek hele bilgi olunca işkence oluyor. Sizin tavsiyeniz nelerdir? Siz araştırma ve çalışmalarınızı nasıl yazılara kolayca dökersiniz. Benim fikrim kolay yazım tarzı anlaşılabilen hitaplar. Bir blog yazısında bilgilendirirseniz çok güzel olur.
Rus matematikçi Andrey Andreyevich Markov 20 Temmuz 1922'de öldü. Stokastik süreçler üzerine yaptığı çalışmalarla tanınır. Araştırmaları, bugün Markov zinciri olarak bilinen matematiksel kavramın temelini attı. Olasılık teorisi ve sayılar teorisine önemli katkılar sağladı. Çalışmaları, modern istatistiksel modellemenin gelişiminde etkili oldu.
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Size çok kısa bir mesajımız var: Reklamları kapatmaya ne dersiniz?
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
Bu iş reklamlarla olmaz! Türkiye'de bilimin sesini yükselteceksek, sizlerin ufak da olsa desteklerinize ihtiyacımız var. Evrim Ağacı Kreosus destekçilerine katılarak hem gücümüze güç katabilir, hem de Reklamsız Deneyim gibi Evrim Ağacı Premium ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“İnsanlar kitabımın 10 sene içinde unutulacağını söylüyor. Belki de... Ancak destek olan prestijli bilim insanlarına bakarak söyleyebilirim ki, konunun kendisi unutulmayacaktır.” Charles Darwin
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).