Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Günün Astronomi Fotoğrafı (APOD)
6 Temmuz 2021
Satürn ve Altı Uydusu
Bilgiler
Yorum (0)
Satürn ve Altı Uydusu
Satürn’ün kaç uydusu var? Şimdiye kadar 82 tanesi onaylandı. Bunların en küçüğü yalnızca bir kilometrelik bir çapa sahip. En büyük altı uydusu, parlak gezegenin ve en parlak uydularının geçtiğimiz ay iki hafta boyunca çekilen sırasıyla 13 kısa ve 13 uzun pozlaması, bu birleşik görüntüde görülebilir. Satürn’ün, Dünya’nın uydusundan ve hatta Merkür’den bile biraz daha büyük olan en büyük uydusu Titan, 5.150 kilometrelik yarıçapa sahiptir ve halkalara sahip ana gezegeninin etrafında tam bir tur atarken görüntülenmiştir. Satürn’ün keşfedilen ilk doğal uydusunun keşfi, Titan, 2019’da açıklanan yeni keşfedilmiş birkaç uydunun aksine, Hollandalı gökbilimci Christiaan Huygens tarafından 1665’te gerçekleştirildi. En sağda görülebilen iz, Satürn’ün en büyük üçüncü uydusu olan Iapetus’a aittir. Rengarenk Iapetus’un yörüngesinin yarıçapı öylesine büyük ki, yalnızca ufak kısmı burada yakalandı. Günbatımından hemen sonra güneydoğuya doğru yükselen ve gündoğumuna kadar görülebilen Satürn, bu ay gökyüzünde Jüpiter’e öncülük ediyor.
Görsel Kaynağı ve Telif Hakkı: Mohammad Ranjbaran; MR Thanks: Amir Ehteshami
Çeviren: Ege Can Karanfil
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Kaydet
Yazarlar & Editörler
NASA Yetkilisi
Phillip Newman Bazı hakları saklıdır.
Hizmet Sağlayıcı

Görüntülenme
39
NASA APOD Arşivi (Toplam) 10810
EA APOD Çeviri Projesi (İlerleme) 1097 (%10.15)
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close