Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Utku Şahin
Utku Şahin
2,493 UP
Üye
1

Ateş çıkması vücutta neden sorun oluşturur ?

Bir insanın 40 derece vücut sıcaklığında yaşamasına engel olan nedir ? Veya neden vücut ısısının düşmesi hipotermi denilen bir durumla sonuçlanır ? Bu durumun evrimsel süreçte 36-37 olarak belirlenmesinin sebebi nedir ? Yani ateşin 3 derece çıkması çok büyük bir şey gibi durmuyor.
670 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Muhsin Alperen Yılmaz
Biyoloji Öğrencisi

Merhaba.Bilimde bir varlığa canlı diyebilmek için belirli kriterler getirmişiz.Tabii bunlar kısmen farklılık gösterse de ortak paydada evrensel olan özellikler.12 tane özellik.Kaynaklara bırakırım.Bunlardan biri ise Homeostazis(iç denge).Homeostazis canlının fizyolojisinde meydana gelen en ufak dengesizlikten etkilenir.İnsanlar bir kaza sonucu uzun süre kan kaybederlerse neden ölürler? Vücutlarında kan mı tükeniyor,çoğu zaman hayır.Bir sebebi de iç dengesizliğin ve buna karşın vücudun buna verdiği tepki olarak hayatlarını kaybederler.(Daha doğrusu veremediği tepki olarak).Vücut dengesi; pH,sıcaklık,ışık gibi olmazsa olmaz etkenlere bağlıdır.Çünkü vücudumuzda gerçekleşen tepkimelerin yerine göre hızlandırılması için gereken enzimler optimal düzeyde çalışmalıdır.Ve enzimlerin az önce bahsettiğim faktörlerin biri bile keskin bir şekilde eksilse,tepkime durabilir,canlı hakka yürüyebilir.İşte tüm bu sebeplerden dolayı iç dengemiz önemlidir.Vücudumuzun dolayısıyla hücrelerimizin gördüğü işlevi optimal düzeyde tutan en önemli faktörlerden biri olan sıcaklık hasebiyle iç sıcaklık 36-37 civarındadır.Bundan yüksek veya düşük olursa eğer,tepkimeler düzgün gerçekleşmez ve ölüme varan çeşitli sıkıntılar çıkar.Yani,boşuna canlılık özelliği olarak Homeostazis yok :)

168 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Milliyet yayınları. Ortak Özellikler. (27 Kasım 2020). Alındığı Tarih: 27 Kasım 2020. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close