Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Fırat Oğhan
Fırat Oğhan
2,690 UP
Üye
3

Tatlı suda mercan yetişir mi?

Normalde tatlı suda asla mercan yetişmez diye biliyorduk ama linkteki habere göre tatlı suda mercan yetiştiğini keşfetmişler
5,548 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Ali Katkar
Agony Within

O linkte öyle yazmıyor. Amazonun denize döküldüğü yerde yani Atlas Okyanusunda yani denizde kıyıdan 120 Km. kadar olan kısımda inceleme yapılmış ve pembe mercana benzeyen algler bulunmuş diyor. Yani bu araştırma denizde yapıldığından mercanın tatlı suda yetiştiği bu linkte söylenmiş olamaz

1,707 görüntülenme
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Rahmi Eren Çakır
Öğrenci
Orijinal Soru: Merhabalar tatlı suda mercanın yetişemediği söylenmiş durumdaydı fakat şimdi yetişebildiği söyleniyor bilim aldatıcı mıdır ?

Hayır, mercanlar tatlı suda yetişemez. ''Can corals live in freshwater?'' diye aratırsanız çoğu makalede mercanların yetişebilmesi için tuzlu suya ihtiyaçlarının olduğunu görebilirsiniz. Çünkü mercanların yetişebilmesi için 1000 birim suda 32 ila 42 birim tuza ihtiyaçları vardır. Şimdi gelelim ikinci sorunuz olan ''Bilim aldatıcı mıdır?'' sorunuza:

Bilimin zaman geçtikçe farklı şeyler söylemesi onun aldatıcı olduğu anlamına gelmez. Bilimin tek bir amacı vardır: o da gerçeğe ulaşmak. Bilim, metodolojisi gereği elindeki kanıtları, gözlemleri, deney sonuçlarını vs. hesaba katarak olması en muhtemel bir hipotez ortaya koyar. Bu hipotez makalelerde yayımlanır ve sıra bilim camiasına geçer. Yanlışlanabilirlik ilkesi gereği bilim insanları bu hipotezi yanlışlamaya çalışırlar. Diğer bilim insanları bu hipotezdeki açıkları ararlar ve eğer ki bir yanlışlık bulunursa veya keşfedilirse bu makale tabiri caizse çöp olur. Aynı konu üzerine başka bir makale yazılır ve bilim bu şekilde ilerler. Örneğin Newton fiziği mutlak gerçekmiş gibi gözüküyordu ta ki 1905 yılında Albert Einstein özel görelilik hakkındaki ilk makalesini yayımlayana kadar.

Tüm Reklamları Kapat

287 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Turkpsikiyatri.org. (19 Eylül 2020). Alındığı Tarih: 19 Eylül 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close