Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
8

Programlama öğrenmenin en iyi yolu nedir? Yazılım öğrenmeye nerden başlamalıyız?

1,619 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Ali Göl
Ali Göl
23K UP
Senior Software Architect

Hayattan başlanır programlamaya. programlama yani kod yazmak problem çözme ve sorunların üzerine gitme yeteneğidir. öncelikle elinizde bir sorun var diyelim. bizim sektörde sadece yapmak değil bozulanı tamir etmek önemlidir. bunu yapamıyorsanız zaten yaptığınız şey eninde sonunda bozulacak ve siz vasat bir yerlerde kalacaksınızdır.

öncelikle bir sorun ya ada problem var elinizde. örneğin bir şeylerin otomatize edecek bir araç geliştirmeniz bekleniyor. hiç bir şey göründüğü kadar kolay değildir. yapacağınız bu basit projede önünüze ya bu böyle miymiş dediğiniz ve üzerinde günlerce takılacağınız sorunlarla karşılaşacaksınız. 

Tüm Reklamları Kapat

sorunu küçük parçalara ayırmanız lazım. örneğin bir tv çalışmıyorsa ve siz oradaki sorunu kumandada arıyorsanız sizden olmaz baştan bırakın bir kere. hadi investigation yapalım:

nedir sorun: tv çalışmıyor? tv neden çalışmaz? çalışmaması ne demek? hiç mi açılmıyor, açılıyor ekrana görüntü mü gelmiyor, ya da elektrik mi gelmiyor? önce elektrikler var mı onu kontrol et. sonra tv'nin elektrik soketini kontrol et. baktın elektik geliyor ve çalışması gerekiyor. hadi tv'yi sökmek lazım o zaman.

Tüm Reklamları Kapat

şimdi devre kartlarına ineceğiz. olası ihtimaller: kısa devre yapmıştır, devre elamanlarından biri hasar görmüştür vs vs vs

problemin kaynağını iyi teşhis etmeniz lazım. ve bunları doğru sırayla yapmanız lazım. kod yazma sanatını hayatınıza taşımalısınız. karşılaştığınız problemlerin üzerine giderken sizi çözüme götürecek adımları belirlemeli ve ardından sırasıyla uygulamanız gerekmektedir.

şimdi diyeceksiniz ki e bu yazılımcılar her zaman bir problem mi çözüyor, hiç yeni icat yapmıyorlar mı? hayır kardeşim ancak size verilen her işe esasında bir problemdir. ya da çözdüğünüz her sorun esasında esasında bir iştir. icat çıkartmak ile problem çözmek arasında çokta bir fark yoktur. iyi bir radyo tamircisine gerekli malzemeleri yaparsanız o parçaları birleştirerek size yeni bir radyo yapabilir.

uzun oldu sadece teorik oldu ama başlamadan önce bunların bilinmesi gerekiyor. ayrıca meslek gereği çabuk sıkılan biriyseniz, masa başında oturmayı, saatlerce tek satır yazmadan sadece arge yapmayı sevmeyecekseniz yine hiç başlamayın.

çocuk oyuncağı değil lan bu. aylarınızı harcayacaksınız belki de yapamayacağınız ya da sevmeyeceğiniz bir iş için. vakit nakittir unutma. senin zamanın para. o zamanda gidip part time işe girip para kazanabilirsin ama sen bunun yerine evde oturup bu işi öğrenmeye karar verdiysen muhtemelen kiralarını kredilerini borçla harçla kapatacaksın.

yazılımcılar iyi para kazanıyor abi deyip girilmez bu işe. yani hiç bir işe.

364 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. EkşisÖZlÜK. (30 Haziran 2019). Alındığı Tarih: 30 Haziran 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Serhat İbin
Serhat İbin
36K UP
Nebuchadnezzar

Bu daha önce yazılım bilip bilmemene göre ve hangi amaçla öğrendiğinde göre değişir.

Örnek verecek olursak;

Tüm Reklamları Kapat

Web geliştiricis olmak istiyorsanız PHP,JAVASCRİPT dilleri ve hml,css gibi framworkları da öğrenmelisiniz

Android uygulama geliştiricisi olmak istiyorsanız Java ya da C++ öğrenmelisiniz(Tabi python da kullanabilirsiniz ama python android uygulamarı geliştirmek için kivy kullandığından dolayı uygulamanızda optimizasyon sorunları oluşabilir)

Tüm Reklamları Kapat

Ben yazılıma java ile başladım ve bu büyük bir hataydı.Çünkü daha önce hiç yazılımla uğraşmayanlar ilk kez kodlama yapmaya çalıştıklarında fazlasıyla zorlanıyorlar.

Benim tavsiyem en kolay öğrenilebilen dillerden biri olan PYTHON ile başlamanız çok daha iyi olur.Python programlama dili kütüphane bakımından zengin ve güncel olduğu için çalışmadığı alan yok.

Ve bu dilleri nasıl öğreneceğinize gelirsek ,Öncelikle temel olsun siye youtubedeki türkçe kaynaklardan yararlanabilirsiniz.Ama ileri bir seviye programcı olmak istiyorsanız ingilizce kaynaklara başvurmalı ve sürekli araştırmalısınız.Çünkü programlamada bir yazılım dilini öğrendim diyemezsiniz çünkü hep yeni kütüphaneler çıkar.

Alabiliyorsanız udemydeki kurslar da size çok yardımcı olacaktır .

pythondan sonra alanızınıza göre web geliştiriciliği için javascripti ,android uygulamalar için java veya c++ yı,oyun yapmak için de (untiy ) c# ya da javascript öğrenebilirsiniz

588 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
13
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Jimmynika Hapuapu
Bilgisayar Mühendisi - Zararlı Yazılım Analisti

Bu aslında göründüğünden çok daha zor ve günümüzde bile tartışılan bir konu.

Programlama öğrenmek dilden çok algoritma eğitimine bakıyor, dil seçimini hangi amaçla programlama öğrendiğine göre yapsan da algoritma bilgisi programlama eğitiminin temelini oluşturuyor. Algoritmalar hakkında giriş düzeyinde bir kitap alıp bu sorunu halledebilirsin.

Tüm Reklamları Kapat

Gelelim bütün kaosu yaratan "Hangi dil ile başlamak gerek?" sorusuna; Cambridge, MIT ve Princeton gibi başarılarıyla ün salmış okullar bölümden bağımsız olarak Python ve Java tercih ediyor. Python "dilin kurallarını düşünme, algoritmana bak" anlayışı ile daha pedagojik sayılırken Java biraz daha teknik sebeplerle daha pedagojik sayılıyor. Bir diğer tarafta eğer ki derdin bilgisayarlar hakkında daha çok şey öğrenmek ise Java ve Python gibi dilleri öven ve öğrencileri bunlara yönlendiren okullara eleştiri yağdıran Peter Viscarola gibi insanlardan oluşan ayrı bir cephemiz daha var, bu insanlar da C dili ile başlamanın daha iyi bir temel kazandırdığına inanıyor.

Durum bundan ibaret, üçünü de iyi düşün tarafını seç, dil pek de önemli olmasa da kodlamaya başlarken seni bir daha başlamamak üzere soğutan veya mesleğin haline getirecek kadar sevdiren faktör olabilir.

463 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Osr. (22 Haziran 2019). Alındığı Tarih: 22 Haziran 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. The Server Side. (22 Haziran 2019). Alındığı Tarih: 22 Haziran 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close