Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
1

Sözel öğrencileri için hangi bölümü tavsiye edersiniz?

1,748 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Hüseyin Açar
Fizik Öğrencisi

Merhabalar Hasan Hüseyin,

orta öğretimde yani lise eğitim öğretim döneminde hazırlanma sürelerini dikkate almazsak 4 yıl boyunca sözel ağırlıklı eğitim programında okunması neticesinde girilen YKS sınavı neticesine göre yüksek öğretimde sözel bölüm okumak oldukça mantıklıdır.

Lise eğitiminde alınan sözel altyapı bilgisi ile üniversitede de eğitimi bu yönle tamamlamak gerekir.

Tüm Reklamları Kapat

En önemli sözel bölümler Tarih, Edebiyat ve Sosyal bilimler gibi görünse de bu bölümlerin alt ya da yan bölümleri sayılabilecek programlar da mevcuttur.

Naçizane tavsiyem lise eğitiminizde en çok dikkatinizi cezbeden ya da yüksek öğretimde o bölümü okurken keyif alabileceğiniz bir bölümü tercih etmenizi öneririm.

İş ve meslek edinmede ki zorluk ve ücretlerde ki kısıtlılığa gelecek olursa, günümüzde doktor, hakim, diş hekimlerinin bile isimleri olsa da meslekleri garanti değildir. (Türkiye şartlarından bahsediyorum. Herhangi bir siyasi amaç gütmeden)

İyi çalışmalar dilerim.

709 görüntülenme
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ahmet Ürün
Ahmet Ürün
13K UP
Öğrenci

"Ne okunmalı?" sorusu kişiden kişiye, ülkeden ülkeye oldukça farklılık gösterebilen bir soru. Ne okumalıyım sorusundan önce "Ne yapmak istiyorum?", "Ne yaparsam daha başarılı olabilirim?" gibi kendine sormanız gereken birçok soru bulunmakta. Kişisel yetenekleriniz, bir ekiple mi yoksa tek başınıza mı daha verimli iş çıkarabildiğiniz, ilgi alanlarınız bu soruları yanıtlamanıza yardımcı olabilir. Kafanızda belli birkaç meslek oluştuktan sonra bazı kaynaklardan (örneğin; cumhurbaşkanlığı insan kaynakları, ) düşündüğünüz mesleğin iş bulma süresini, ortalama ücretlerini, sektör dağılımlarını inceleyebilirsiniz.

708 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Cumhur Başkanlığı Insan Kaynakları. (2 Ağustos 2020). Alındığı Tarih: 2 Ağustos 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close