Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
4

Akraba evliliği evrimsel süreci yavaşlatır mı ?

DNA' nın birbirlerine daha fazla benzemesinden dolayı "crossing over" da oluşacak çaprazlamadaki çeşitsizlik evrimsel süreci yavaşlatır mı ? Sakat doğumları hesaba katarak ve katmayarak 2 türlü cevaplarsanız sevinirim .
342 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Ecem Kaya
Ecem Kaya
95K UP
Pek emin değilim ama bence etkilemez

Evrim mutasyonlar sonucu meydana gelir , bir popülasyondaki bireylerin genetik olarak birbirlerine benzemelerinin mutasyonu etkileyeceğini sanmıyorum . Sakat doğumları hesaba katarsak (sakat doğum derken kromozom sayısı vb değişimlerden bahsettiğinizi varsayacağım.) Örneğin iki tane 45 kromozomu olacak şekilde doğan insanları düşünürsek yavruları büyük ihtimalle 45 kromozomlu olur ve bu şekilde devam edilirse eğer insanın kromozom sayısının 45 olma ihtimali olabilir .(Yanlış düşünüyorsam bir başkası aydınlatırsa sevinirim, pek emin değilim )

186 görüntülenme
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
F F
F F
1,825 UP
Öğrenci

Merhabalar, aslına bakarsanız biz insanlar kendi evrimimizi yavaşlattık zaten nasıl yavaşlattık hastahanelerle bulduğumuz ilaçlarla biz evrim sürecimizi zaten yavaşlattık.Ama bu kötü bir şey midir? Bence değildir çünkü bu hastahanelerle ilaçlar evet evrimimiz yavaşladı ama artık bazı hastalıklar bizi öldürmüyor yaşam kalitemiz artı bazı yıllar sürebilecek ya da ölümcül hastalıkları tek bir iğne ile çözebilir hale geldik bu da bizim için iyi bir şey tabi ki.Soruya gelelim evrimsel süreç yaşanan olayların yavrulara aktarılması üzerinden devam eder.Ancak akraba evliliği konusu şöyledir.Akraba evliliklerinde sakatlık söz konusu olmasının sebebi çeşitliliği artırmaktır.Ancak evrim bu konuyla ilgilenmez.Örnek veriyorum:İki adet akrabayı yaşadıkları ortamdan alıp kutuplara koyarsanız ve aradan yıllar geçse sonuçta elde ettiğimiz kişiler daha kıllı ve o ortama daha alışmış olucaktır.Ancak Ecem Kaya'nın dediği şey yanlış çünkü bir insan 45 kromozomla doğarsa bu insan kesinlikle kısır olur.(Dawn sendromu)Daha da spesifik olmak gerekirse tek sayıda kromozoma sahip bir canlının üremesinin zaten ihtimalli yoktur.(Mayoz) Çünkü bizde 23 kromozom annemizden,23 kromozom babamızdan gelir.Dediğim gibi şöyle düşünelim 45 kromozomlu Dawn sendromlu birisi eğer üreme hücresi üretmesi gerekseydi bildiğiniz gibi yarıya bölünmesi gerekirdi.22.5 kromozomlu bir hücre mi üreticekti.Bu mümkün değildir bildiğimiz kadarıyla.

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close