Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Berat Kapkan
Berat Kapkan
1,182 UP
Üye
13

Diş hekimliği neden bir tıp alt dalı değildir? Mesleki farkları nelerdir?

7,134 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Bey Ter
Açıklamayapayım

Diş hekimliği eğitiminde ilk 2 senede temel tıp dersleri görülür ve bildiğim kadarıyla tıp fakültesinde görülen tüm temel dersler alınır ancak tıp eğitiminden farklı olarak daha çok üst ekstremite üzerine yoğunlaşılır. 3.sınıfta Diş ‘hekimliği’ üzerine 8 bölüme ayrılmış şekilde; çene yüz cerrahisi,diş eti hastalıkları,çocuk diş hekimliği,çene yüz protezi,oral diagnoz ve radyoloji,ortodonti,kök kanal tedavisi,restoratif olarak klinik bilimlere geçiş yapılır.Diş hekimliği tıptan farklı olarak diş sert dokusunun görünürlüğünün getirdiği estetik ihtiyacı,çiğneme ve konuşma gibi fonksiyonları nedeniyle kaybında kullanılacak yöntemlerin,malzemelerin,el aletlerinin,ilerleyen teknolojilerin bilinmesi ve bir diş teknisyeniyle çalışılması gerekliliği gibi sebeplerle ayrılır.Diş tıpkı kemik gibi içerisinde sinirleri barındıran çok sert bir dokudur ancak kemik gibi tamamen epitelle örtülü değildir bu da onu enfeksiyonlara karşı daha korumasız yapar ve ağız enfeksiyonları yayılım yolları zenginliğiyle son derece tehlikelidir.Ortopedi alanını nasıl hekimlik sıfatından eksik görmüyorsak Diş hekimliği de görülmemelidir.Tıp alanındaki ilerlemeler gibi Diş hekimliği de ilerleme kaydetmiş kaydedecektir. Eskiden eğitimi olmayan kişilerin bunu yapmış olması bunun doğru olduğunu göstermemekle birlikte eğitimi olmayan kişilerin ya da eğitimi sadece teknisyenlik üzerine olan kişilerin aldıkları eğitimin yapmalarını gerektirdiklerinin dışına çıkması bizi geriye götürmekten başka bir şey yapmayacaktır.Bu hayatta hep öğrenci olarak kalacağız. Hep öğrenme isteğiyle kalmamız dileğiyle

1,801 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Guyton,Linde,Basic Histology,Dental Caries. (13 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 13 Temmuz 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Hakan Efe
Hakan Efe
1,307 UP
[Bu unvan, uzunluk nedeniyle silindi.]

kökenleri farklı olduğundan olandır. burdaki meslektaşlarım her ne kadar karşı çıksalar da diş hekimliği mesleğinin kökeni berberliğe dayanır. dünya üzerinde kurulan ilk resmi diş hekimliği örgütü londra berberler loncası'dır. tıp doktorlarının kökeni ise manastırlardaki keşişlere dayanır. orta çağda köy köy gezen berberler aynı zamanda insanların diş hastalıklarını da tedavi etmiştir.

kaynak: ege üniversitesi diş hekimliği fakültesi, diş hekimliği tarihi dersi.

Tüm Reklamları Kapat

1,906 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Ekşi Sözlük. (12 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 12 Temmuz 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close