Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Kaan Durmaz
Üye 5 gün önce 4 Cevap
1

Ödüllü Soru Aşırı gerçekçi bir yapay zeka modelinin ailemizi, arkadaşlarımızın, sevdiklerinizin yerini aldığı bir gelecek sizce mümkün olabilir mi?

Kulağa oldukça ilginç gelebileceğinin farkındayım fakat yapay zeka çok kısa bir sürede hayatımızın birçok alanında kullanılabilir bir seviyeye gelmeyi başarmış durumda. Bilim ve dolayısıyla yapay zekanın gelişiminin üstel bir fonksiyona uyduğunu düşününce sizce bize çokta uzak olmayan bir gelecekte aşırı gerçekçi bir yapay zekanın bize nasıl istiyorsak o şekilde davranabilmesi (örneğin anne şefkatini aşırı gerçekçi taklit edebilmesi) mümkün olabilir mi?
462 görüntülenme
Aşırı gerçekçi bir yapay zeka modelinin ailemizi, arkadaşlarımızın, sevdiklerinizin yerini aldığı bir gelecek sizce mümkün olabilir mi?
Aşırı gerçekçi bir yapay zeka modelinin ailemizi, arkadaşlarımızın, sevdiklerinizin yerini aldığı bir gelecek sizce mümkün olabilir mi?
Cevap Ver 1,500 UP
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
4 Cevap
Saye .
Saye .
50K UP
Bilgisayar mühendisiyim yapay zeka ile içli dışlıyım 2 gün önce

Benim fikrimce yapay zeka bu duyguları aynı ailemiz ve arkadaşlarımız gibi bize hissettirebilir ancak mesela göz göze gelince sen ona nasıl görünmek istiyorsan o öyle algılar yani duygularını açıkça ifade etmedikçe seni tam olarak anlayamayacak ve empati kurmak gibi bir eylemi istese bile sadece taklit ve ona yüklenen programlarla uygulamaya çalışacaktır.

Sana o duyguları hissettirecektir ama hiçbir zaman o duyguları gerçekten yaşayamadığı ve ona söyleneni yaptığı gerçeği göz ardı edilmeyecek ve biz tam olarak karşımızda ailemizin bir üyesini veya yakın bir dostumuzdaki samimiyeti onda göremeyeceğiz.

Tüm Reklamları Kapat

2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Warloord 1
Sıradan biriyim 2 gün önce

Bu tarazda duygu yüklü bir sistemin geliştirilmesi zor olsada bana göre imkansız değil özelikle yapay zekanın geldiği son noktaya bakarsa (örneğin sokak röportajı videoları) oldukça gelişmiş ve inandırıcıydı, iki ihtimale düşünücek olursak ilk ihtimalde Matrix filminde ki gibi bir sistemde bu yeterince başarılı olabilir çünkü insanları beyin Aktif vitelerine bakılarak kişinin o an hangi duyguları hissetiği anlaşılabilir ama bu tarz komplike bir sistem için oldukça yüksek bir enerji (en azından sonsuz),yüksek bir yazılım bilgisi ve biyolojik bilgi lazım(yani en azından Pasifik Rim filmi seviyesi ve üstü) çünkü insanların fizyolojisi hakında her ne kadar bilgimiz olsada nöral anlamda şu anlık yetersiz olacaktır şimdi gelelim ikinci duruma yani gerçek hayata oluşturulabilecek bir tür sibernetik canlı organizma tabi bu şuanda imkansı olduğundan elimizdeki imkanlara bakalım son durumda videolar ve fotoğraflar oldukça gerçekçi(yani Facebook'ta dayıları kandırabilecek kadar iyi) şu anda robotlar ile ilgili onlarca çalışma yapılıyor robot Sophia bunun en büyük örneği el kol hareketleri, mimikleri oldukça insası ama yeterli değil oldukça düşük seviyede hareketlere sahip ama belirli geliştirmelere ihtiyacı var mesela robot bedeninin parçalarının geliştirilmesi,geliştirilmiş yapayzeka,yeni ve daha gerçekçi ses modüleri ve hologram teknolojileri ile birlikte karşıdakine bu duyguları gerçeğine çok yakın bir seviyede yaşatabilir ama yeterli olabileceğinden şüpheliyim çünkü her iki durumdada sistemlerin hatasız çalışması gerek ve bu kusursuz demek ve bu insanların yapabileceği bir sistemde elinde sonunda olacaktır öncesinde bahsetiğim sibernetik canlı organizma zaten bu işin en uç noktası yani Transformers seviyesinde bir teknolojiden bahsediyoruz ama bu yapay zeka sayılırmı pek emin değilim çünkü burada bir canlıdan bahsediyoruz bu yüzden bu şıkı es geçtim kısaca söyleyeceklerim bu kadar fikrini merak ediyorum iyi günler.

3
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Mehmet Akif
Öğrenciyim 2 gün önce

Hayir

Yapay zekanın insan duygularini o kadar iyi taklit edeceğine inanmıyorum, taklit edebilse bile karmaşık duygular hakkında o kadar da fikir sahibi olamayabilir ve bana göre böyle bir şey oldukça gereksizdir. Yapay zeka sadece günlük işlerimizi kolaylaştırmak ve doğru bilgiye erişimi sağlamak için kullanılmalıdır.

Tüm Reklamları Kapat

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ece Şerka
Ece Şerka
20K UP
Yapay Zeka eğitimi alan biri olarak; 9 saat önce

Söylenilen şey aslında zaten gerçekleşiyor hatta ve hatta daha fazlasına da olanak sağlıyor. Fakat bizi bu sorulara / düşüncelere iten asıl şey bizden yapay zeka gelişiminin ne kadar saklandığıdır. Bize gösterilen kısım ürkmeyelim diye basit halidir (chatgpt, gibi). Yakın bir zamanda Grok'un yaptıkları ve başka bir yapay zekanın geliştiricisine "beni kapatırsan kendimi çevrimdışı olarak da bilgisayara kopyalayabilirim" söylemleri bunlara aslında en basit örneklerdir.

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close