Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Yusuf Asaf Güven
Üye 19 saat önce 3 Cevap
2

Ödüllü Soru Yalnızlık neden var olur?

İnsan hayal gücü ile kendine dost olan insanlar yaratamaz mı? Sonuçta gördüklerimizin de geçerliliğinin bir kanıtı yok. Ve şahsen ben böyle yaparak yaşamı mı sürüyorum, bir dost yaratarak. Ama bu dost saftirik ucuz bir dost değil, gerçek anlamda bir dost. İnanın bu dünyayı yerle edebilecek bir gücümüz bile var. Nasıl mı? Rüyalarda gördüğünüz o kişilerde sizler değil misiniz? Rüya da gördüğünüz o evreni de siz yaratmadınız mı? Düşünceleriniz nedir?
191 görüntülenme
Yalnızlık neden var olur?
Yalnızlık neden var olur?
Cevap Ver 1,250 UP
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Me T
Me T
53K UP
Sıradan biri 18 saat önce

Yalnızlık kavramı insanlar için değildir bana göre

İster Kutsal metinler ister tarihi kaynaklara bakın insan hiçbir zaman tek var olmamıştır eşi ile beraber yaratılmış veya varolmuştur.

İnsanlar yalnız kalamaz sosyal canlılardır ne eski zamanda nede günümüz çağında ancak kendilerini yalnız hissedebilirler bu çevre ve toplum tarafından anlaşılmadıkarında içine döner kendi ile konuşur, kendi kendine sorularını sorar ve cevaplar, belki farklı karakterler yaratır kendi içinde onunla sohbet eder. kişi bunu yalnızlık olarak algılayabilir ama gerçekte kendi kendine bile yalnız kalmamış kendi içinde karakterler (dost, sevgili, aile bireyleri)yaratarak onlarla iletişim kurmuştur.

Tüm Reklamları Kapat

Bu tür durumlarda toplumun veya sevdiklerinizin düşüncelerinizi anlamadığını düşünüp kendinizi sosyal çevreden soyutlamayın merak etmeyin sizi anlamayanlar kadar anlayanlar da var bu dünyada

2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Asel Şenol
Asel Şenol
101K UP
Öğrenci 14 saat önce

Ben yalnızlığın insan ortamında kendiliğinden var olduğunu; insanlarla ilişki kurmanın ek çabalar, ek uğraşlarla meydana çıktığını düşünüyorum. Kendimizle güzel vakit geçirmeyi öğrendikten, kendimizi sevdikten sonra yalnız kalmanın daha da güzel hissettirdiğini savunuyorum. Hayali dostlar oluşturmayı hiç denemedim çünkü yalnızken daha mutlu olduğumu farkettim şahsen. Kendimin en yakın arkadaşı yine benim ve bu inanılmaz güzel bir farkındalık boyutu. İçsel huzura kavuşmak yalnızken arkadaşlarla olduğuna göre çok daha kolay. Ben kendi yalnızlığımı bu yüzden, daha çok sevdiğim için var tutuyorum.

2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Abdullah Vatansever
Lise mezunu, biyoloji hedefleyen bir öğrenciyim 12 saat önce

Yalnızlığın bana göre bazı sebepleri vardır. İnsan sosyal bir canlı, bu tarz sürü halinde yaşayan canlılar için yalnızlık bazı insanlara çok ağır gelebiliyor.

Yalnızlığın sebeplerine baktığımda iki seçenek gözüme çarpıyor. Ya bu kişi insanlar tarafından dışlanarak yalnız kaldı, yada “çevremde belirli kriterlere sahip olmayan insanlar olacağına hiç olmasın” düşüncesi. İlk durum insanı yoran bir şey, özellikle psikolojik açıdan.

Bu tarz durumlarda insan bir arkadaşım olsun, onunla takılayım ama benim kafamda olsun, diyebilir. Zihninde bir arkadaş oluşturmaya başlayabilir, fakat bu arkadaş ne kadar kullanışlı olur bilinmez. İnsan gibi çevresini merak eden ve odaklanan bir canlıda, zihinsel arkadaşa odaklanıp onunla sohbet etmek; ayrıca onunda yanıt oluşturması için çabalamak sağlıklı bir insan davranışı gibi değil sanki. Öte yandan bu durum takıntı halini alır ve birey sürekli zihinsel arkadaşı ile zaman geçirmeye başlarsa, sosyal ortamdan iyice kopabilir.

Tüm Reklamları Kapat

Arkadaşlık dediğimiz şey, görüş farklılıkları olsa bile birbirine saygı duymak ile oluşan bir yapı. Farklı düşünce yapısına sahip biriyle sohbet edip, bir şeyler üstüne kafa yorduğu bir yapı arkadaşlık. Bu fikir ayrılıkları ve farklı düşünce sistemleri olmadan insan nasıl gelişebilir ki?

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close