Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Yusuf Kaba
Yusuf Kaba
36K UP
Üye 1 gün önce 1 Cevap
1

Ödüllü Soru Kendini tanıma (haritalama) çabası üzerine ne düşündünüz?

Kişinin kendini tanıma çabası hakkında az çok düşündüyseniz cevap yazıp elde ettiğiniz çıkarım ve görüşleri belirtirseniz memnun olurum. Ben en başından beri bunun bir katalizör olduğunu düşünüyorum kişinin hayatında. Ama buna ters fikirler de olabiliyor etrafımdaki kişilerce. Sizce bu gerekli midir hata mıdır avantaj mıdır kısaca nasıl nitelendiriyorsunuz bu durumu?
128 görüntülenme
Cevap Ver 2,500 UP
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Avc1 _
Avc1 _
54K UP
Bilimsel kaynaklara dayanan simülasyon yazılımcısıyım 18 saat önce

Bireyin kendini tanıması, aslında insan beyninin pekiştirme yöntemlerinden biridir. İnsan, pekiştirmeyi somut kavramlarla daha iyi yapar. Örneğin, cevap anahtarında neyi, nasıl ve neden yanlış yaptığını görmek, bir sonraki sefer daha az yanlış yapmayı sağlaması gibi. Kendini tanımak, bireyin mevcut inputlara verdiği çıktılar ve bu çıktılarının ne anlama geldiğini bilmesiyle ilgilidir. Bu, beynin denge içerisinde çalışmasına yardımcı olur, örneğin dopaminle ilgili süreçlerde. Eğer keşfetmek, ilgilenmek ve odaklanmak istemediğin bir işe uzun süre maruz kalırsan, beyin buna adapte olmaya çalışır; bu da sevmediğin bir işte çalışmanın ne kadar zor olduğunu açıklar.

Kendisini analiz etmek, kolay bir şey değildir. Bunun için en iyi yöntem, "buffer" dediğimiz tablo notları tutmaktır. Nasıl inputlara, ne tür cevaplar verdiğini gözlemlemek, beynin analiz edebileceği düzeyde basit bir yöntemdir. Kısaca, insan kendini tanıyarak, bir hedefi varsa buna giden en iyi yolu tek başına bile tasarlayabilir. İnsan, bunu yapabilecek evrime sahip bir varlıktır.

Tüm Reklamları Kapat

3
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close