Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Ali Guneysu
Üye 12 Şubat 1 Cevap
0

Yeni doğan bir bebekte kaç tane kemik vardır?

Bazı kaynaklarda 300 bazı kaynaklarda 270 yazmaktadır. Bunun net bir ifadesi yok müdür?
206 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Cengiz Atabey
Hemşire - Anestezi TEK. 29 Mart

Merhaba,

Kafa karışıklığınız gayet normal. Yetişkin bir insanda 206 adet kemik bulunur. Ancak yenidoğan bebeklerde bu miktar 300 civarındadır. Ancak şuan vücudumuz bulunan kemikler dışında ekstra bir kemiğe sahip olmuyoruz aslında. Normal yollarla doğumda bebeğin rahimden çıkabilmesi için vajinal kanalı kullanması gerekir, vajina, doğum sırasında 8 9 cm bir çapa kadar genişleyebilir bu genişleme bebeğin çıkmasına yardımcı olur, kafanıza takılan noktaya gelirsek bebekler anne karnında şuan sahip olduğunuz gibi bir kemik yapısına sahip değiller örneğin kafatası kemikleri yeni doğan bir bebekte parçalı bir haldedir ve tamamen sert kemikten oluşmaz, bebeğin vücudunda bulunan kemikler şuan sahip olduğunuz kemikler gibi tek bir parça halinde değil ufak ve esnek parçalar halinde doğarlar bu kemiklerin esnekliği ve sabit olmaması doğum sırasında vajinal kanaldan geçerken hem anneye hem de bebeğe kolaylık sağlar. Şuan sahip olduğunuz kemiklerin yoğunluğu ile bebeklerin doğması mümkün değildir, vajinal kanaldan geçemeyeceği için doğum gerçekleşemez bebek ve anne için hayati önem taşır.

Doğum sonrasında parçalı kemikler büyüme süreci ile birbirine kenetlenir ve tek bir kemik halini alırlar. 2 yaşından sonra bir çok kemik yerlerine yerleşmiş ve kaynamış olur ve gelişim tamamlandığında kemik sayısı 206 ya düşer.[1] Bir insan kafatasını incelerseniz dikişlere benzeyen çizgiler görebilirsiniz doğum sonrası büyüme evrelerinde kemiklerin nasıl kaynadığını yakından inceleyebilirsiniz.

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. Dr. Gökçe Karaman Benli. (2018). Yeni Doğan Bebek Ve Özellikleri. Not: Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı.
3
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close