Öncelikle uzaklığın bir yere göre olması gerekir (referansa ihtiyacımız var) ancak kastının bizim gözlenebilir evrenimizin küreselliğinden hareketle birbirine en uzak rastgele iki nokta olduğunu varsayıyorum.
Gözlenebilir evren dediğimiz şey https://youtu.be/WQTZ0E8J6gk?si=AWNDHnFn9aOmPp3x
Bahsedildiği üzere parçacık ufku ve evrenki cisimlerin "herhangi bir zamanındaki" halini görebildiğimiz şeyler. Bunun bir sınırı var( evren genişlediği için) ve bu bizim gözlenebilir evrenimizi oluşturuyor. Ancak burada bu küre taşınabilir. Yani gözlemciye göre değişiyor. Eğer siz yer değiştirseniz gözlenebilir evreninizin merkezi de sizin yer değiştirdiğiniz biçimde kayardı ve bizim gözlenebilir evrenimizden farklı yerler görebilirdiniz. Hatta bu merkezi bizim gözlenebilir evrenimizin çapından daha fazla kaydıracak olsanız gözlenebilir evreniniz bizimkinden tamamen farklı olurdu. Evren bizim gözlenebilir evrenimizden ibaret değil ve ışık hızının bir sınırı olmasından kaynaklı şekilde ve evrenin genişleme hızının aradaki mesafeye göre artması ve ışık hızını geçmesi dolayısıyla bazı yerlerden tarihin hiçbir döneminde ışık alamamamıza verdiğimiz şeyin adı gözlenebilir evren.
Hızınızla ilgili sorunun cevabı da yine referans noktanıza göre değişirdi. Eğer dünya referans noktanızsa ve lokal olarak hareket etmeyip etrafınızı gözlediğinizi varsayarsak. İlgili videoda bahsedildiği üzere hubble küresinin sınırından daha uzaktaysanız dünyaya göre ışık hızından daha hızlı olurdunuz. (Uzay zaman genişlemesi ışık hızından küçük olan mesafeleri kapsayan küreye hubble küresi diyoruz)