Elektrik enerjisi aslında tüm enerji türleri gibi uzay-zamanı bükme kapasitesine sahip, bu da Einstein’ın genel görelilik teorisinde anlatılıyor. Enerji, momentum ve gerilimi içine alan "stres-enerji tensörü" dediğimiz bir kavram uzay-zamanın nasıl şekilleneceğini belirliyor. Yani elektrik alanlarında biriken enerji ve hızla hareket eden elektronların enerjisi teorik olarak uzay-zamanı etkileyebilir.
Ama işin pratiğinde elektrik enerjisinin bu etkiyi yaratması çok zor. Büyük kütleli cisimlerin yarattığı uzay-zaman bükülmesiyle karşılaştırıldığında elektrik enerjisinin etkisi neredeyse yok gibi. Elektronlar ne kadar yüksek voltaj altında, ne kadar hızlı hareket etse de uzay-zaman üzerindeki etkileri gözle görülmeyecek kadar küçük kalıyor. Bunun nedeni de elektrik alanları ve hızla hareket eden elektronların yoğunluğunun, uzay-zamanı belirgin şekilde büken gök cisimlerinin yoğunluğuna göre çok düşük olması.
Kaynaklar
- C. G. Tsagas. (2004). Electromagnetic Fields In Curved Spacetimes. IOP Publishing, sf: 393-407. doi: 10.1088/0264-9381/22/2/011. | Arşiv Bağlantısı