Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Kevser Beyaz
Üye 21 Ekim
3

Sabır tam olarak nedir?

461 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Barış İnönü
Araştırmacıyım 22 Ekim

Sabır, zorluklar karşısında sergilediğimiz bir dayanıklılık biçimidir. Hayatın getirdiği sıkıntılara, belirsizliklere ve stres anlarına karşı gösterdiğimiz irade gücü olarak tanımlanabilir. Bu duygu, sadece ruhsal değil, aynı zamanda bedensel olarak da sağlığımıza katkıda bulunur. Sabırlı insanlar, daha az stres yaşar ve hedeflerine ulaşma konusunda daha kararlı adımlar atabilirler.

Düşün ki, bir insan ilim tahsil etmek için uzun bir yola çıkmış olsun. O insan, zorluklar karşısında sabır göstererek, her engeli aşar ve en sonunda hedefine ulaşır. Sabır, işte tam da burada devreye girer; sıkıntı anlarında o kişiye güç ve cesaret verir.

Umarım bu düşünceler sana ışık tutar.

Tüm Reklamları Kapat

Saygılarımla.

Kaynaklar

  1. Viktor E. Frankl. Man's Search For Meaning. ISBN: 080701429X. Yayınevi: Beacon Press. sf: 200-230.
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Esat Kudret
Akıl yürütmeyi öğrenmeye çalışan bir öğretmenim. 22 Ekim

4D...

Sabır; Hz. Eyyüp ile özdeş bir kavram. Özü itibarı ile ve kelime kökeni açısından (Arapça) beklemek olan büyülü sözcük.

Sabır öylesine kuru bir söz, öteleyen bir tutum, kabullenen bir tercih yahut havale eden bir temenni değildir.

Tüm Reklamları Kapat

Sabır asgari dört D içeren nadir değerlerden biridir. Doğru şeyi, doğru zamanda, doğru kişinin, doğru şekilde (araç veya yöntem ile) yapabilmesi için kolladığı sürenin adıdır. Bu bazen an ile sınırlı iken bazen buna ömür bile yetmez.

Sabreden Derviş’i muradına erdiren de budur. Ki Derviş; Çekilen çilenin kendisine değil, yeri ve zamanı geldiğinde, çilenin onu da olgunlaştıran olgun meyvesine talip olandır.

Ve özü itibarı ile doğru kavranmış bir sabır iyidir. Bizi, telafisi mümkün olmayan hatalardan kolayca alıkoyan nadide değerlerden biridir.

Kaynaklar

  1. Abdülbaki Gölpınarlı. Yunus Emre (Hayatı Ve Bütün Şiirleri). ISBN: 9789754588040. Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları.
  2. Doğan Cüceloğlu. (2001). Iyi Düşün Doğru Karar Ver. ISBN: 9751408261. Yayınevi: Remzi Kitabevi. sf: 222.
5
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close