Matematik nedir diye sorulsa sanıyorum sabır derim.
En önemli nokta şıp diye anlamayı ve problemleri 1 dakika içinde çözmeyi beklememek. Sistem biraz daha farklı duruma itiyor ancak biraz daha kavramlar arası bağlantı ve adım adım ilerlemek çok daha keyifli ve anlamlı öğrenme sağlar.
Tümevarım, matematikte öğrenme için uygun bir yöntem. Çünkü yapısal olarak her bir konu bir diğerini gerektirir, net bir ayrımdan söz edemeyiz. Temeldeki bir eksiklik sonraki adımda sarsıntılara neden olabilir. Bu yüzden kavramın ne olduğuyla birlikte ne olmadığı da öğrenilmeli.
Yetişkinler motivasyona pragmatik yaklaşır. Ancak gençlerde ve çocuklarda bu tamamen meraktır. Bir konuda öğrenmeye yönelik istek duymuyorsanız mutlaka o konuyu merak etmenizi sağlayacak kaynaklara ulaşmaya çalışın. o alanın tarihi, felsefesi ya da entelektüel yanı, diğer dallarla ilişkisi ve ne işe yaradığı gibi.
Gerekli olan maddeler değişti; sabır ve merak.
Matematiksel zeka dediğimizde bir de işlemlerde hızlanmak, algoritmik düşünmek, akıl yürütmek gibi kavramlar devreye giriyor. Bunlar için satranç ve sudoku iyi kaynaktır. Zihni dinç tutar, öğrenmeyi destekleyebilir.
Merakı körükleyebilecek o sayfalar;.[1][2]
İleri matematik için Serkan NARLI, Tunç KURT ve Kemal DURAN (budersboğaziçili) izlenebilir.
Kaynaklar
- A. Nesin, et al. Nesin Matematik Köyü. Alındığı Tarih: 20 Ekim 2024. Alındığı Yer: Nesin Matematik Köyü YouTube Kanalı | Arşiv Bağlantısı
- KhanAcademyTurkce, et al. Khan Akademi Matematik Videoları. Alındığı Tarih: 20 Ekim 2024. Alındığı Yer: KhanAcademyTurkce | Arşiv Bağlantısı