Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
1

Covid-19 virüsüne karşı Epilepsi hastaları risk grubunda mıdır?

Belki de dünyada en çok rastlanan kronik hastalıklarından olan epilepsi hastaları covid-19 virüsüne karşı risk grubunda mıdır? Evet çok yeni bir virüs bir çok şeyi bilinmiyor fakat bu konu ile ilgili bir araştırma var mıdır? Herkese teşekkürler...
705 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Ali Emir Orhan
Ali Emir Orhan
115K UP
[Bu unvan, uzunluk nedeniyle silindi.]

Epilepsi hastalığına sahip olan bireylerin COVID-19 virüsüne yakalanma ihtimalinin yüksek olduğuna veya yakalanması halinde prognozun kötüye gideceğine dahil çalışma bulunmamaktadır, bazı antiepileptik ilaçların kullanılmasının COVID-19 virüsüne yakalanma ihtimalini arttırdığına dahil bir iddia mevcut olmamakla birlikte çoğu nöbet ilacının bağışıklık sistemi üzerinde etkisi olmasa da epilepsi hastalığına sahip bireylerin ayrı kronik ve ek bazı hastalıklara sahip olmalı halinde ve bağışıklık sistemini etkilediği düşünülen ilaçlar kullanılması durumunda daha fazla dikkat etmesi gerektiği vurgulanmaktadır. Genellikle diyabet, akciğer hastalıkları (KOAH,LAM) ve bağışıklık sistemini ciddi harap eden her türlü hastalık yeni Corona virüsünde risk faktörü olarak yer almaktadır, epilepsi hastalığını bu kategoride değerlendiren herhangi bir kaynak bulunmamaktadır, bazı virüs enfeksiyonları özellikle yüksek ateşe sebebiyet verenlere yakalanma sonucu ciddi stres durumunda nöbetlerin tetiklenme ihtimali artsa da nöbet ilaçlarının kullanımına dikkat edilmesi halinde bu durumun çok düşük bir ihtimal olarak kalacağı ve epilepsi hastalığına sahip kişilerin mevcut durumda asla ilaçlarını bir uzmana görünmeden kesmemeleri, stres artıran durumlardan kaçmaları, hijyen ve sosyal mesafeyi korumaları tavsiye edilmektedir.

Düzenleme: COVID-19 virüsü ile kast edilen COVID-19 hastalığa neden olan SARS-CoV-2 virüsüdür. COVID-19 hastalık durumu olan enfeksiyonu tanımlamak için kullanılır, SARS-CoV-2 virüsün adıdır, yanlış anlaşılmasın

Tüm Reklamları Kapat

553 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Amerikan Epilepsi Vakfı. (27 Mart 2020). Alındığı Tarih: 27 Mart 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Ntv. (27 Mart 2020). Alındığı Tarih: 27 Mart 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close