Bu soru aslında biraz felsefenin de alanına giriyor.
Sıcaklık tanım olarak, bir maddeyi oluşturan taneciklerden ortalama hareket(kinetik) enerjisidir. Bu durumda bir cismin tanecikleri hareket ettiği sürece bir sıcaklık derecesi var demektir. Ortalama kinetik enerjinin sıfır olmasının iki yolu vardır; ya bazı tanecikler pozitif, bazı sıcaklıklar negatif değerde olmalı, ya da bütün tanecikler sıfır olmalıdır. Birinci opsiyonun imkansız olduğu barizdir. Bir tanecik duruyorsa kinetik enerjisi sıfırdır ve negatif değer alamaz. Bu durumda sıcaklığın sıfır olması için bütün taneciklerin kinetik enerjilerinin sıfır olması gerekir. Bunun da oluşabileceği tek şart (bildiğimiz kadarıyla) mutlak sıfır (0 Kelvin)dir.
Evrenin herhangi bir yerinde hareket eden bir tanecik olduğu sürece mutlak sıfır değerinden bahsedilemez. Yani evrendeki her tanecik durana kadar mutlak sıfıra ulaşılamaz. Dolayısıla ancak o zaman hiç sıcaklığı olmayan bir maddeden bahsedilebilir.
Buraya kadar ki bölüm bilimsel bakış açısıydı. Felsefi olarak şu şekilde bakarsak sorudaki ortam mümkün olabilir.
Bir cismin soğukluk derecesi yoktur. Sıcaklığı bir referans noktasına göre düşüktür ya da yüksektir. Örneğin bir buz, oda sıcaklığına göre soğuktur ancak sıvı nitrojene göre sıcaktır.
Soruda geçen "hiç sıcaklığı olmayan" tamlamasıyla "ne sıcak ne soğuk" tamlaması bilimsel olarak birbiriyle çelişmektedir. Bilimsel olarak hiç sıcaklığı olmayan demek mutlak sıfır demektir. Ancak ne sıcak ne soğuk demek için bir referans noktasına ihtiyacımız olduğundan tek başına böyle bir konseptten bahsedemeyeceğimiz bellidir. Sadece sıcaklık tanımını değiştirirsek, ne sıcak ne soğuk bir konsepten bahsedebiliriz. Örneğin referans değerimiz güneşin merkez sıcaklığı olursa, güneşten daha sıcak yerler "sıcak", daha soğuk yerler "soğuk" güneşin tam merkezi de "ne sıcak ne soğuk" olur.
Özet olarak, bilimsel olarak hiç sıcaklığı olmayan bir ortam, evrendeki bütün tanecikler durana kadar mümkün değildir. Ancak ne sıcak ne soğuk bir ortam, bir referans noktası belirlenmesiyle ve sıcaklık tanımını biraz değiştirmekle mümkün olabilir.