Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Ersals Krononot
Ersals Krononot
309K UP
Üye 4 Şubat 2020
0

Beyni anlamadan, yapay zeka tasarlamaya çalışmak metodolojik açıdan çelişki olarak kabul edilebilir mi?

Zekayı, onu olşturn unsrları, zeka - beyn ilişksni anlammış bir türn algoritmalrla onlrı taklt etme çabası takdir edilmeli mi, yoksa sorgulanmalı mı
181 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye 40 yıllık antiyerçekimi teorisyeni ve 5 yıllık 'Deneysel Fizikçi' 7 Şubat 2020

Yapay zeka çalışmaları, insanoğlunun uygarlık tarihi içindeki payını düşündüğümüzde, daha bebeklik dönemindedir. Bu bakış açısı ile yapay zeka konusunda elde edilen başarı hızını evrim hızı ile de kıyasladığımızda akıl almaz bir üstünlükte bir hızla gelişme gösterdiği aşikardır. Sürekli gelişme gösteren yapay zeka çalışmaları, metadolojik açıdan ve hangi bakış açısı ile bakılırsa bakılsın, yapılan çalışmaların yanlış yolda olduğuna inanarak eleştirmek çok da mantıklı olmayacaktır. Aklın, bilimin ve matematiğin yolları her zaman aynı noktada kesiştiği için, gelecekte çok başarılı yapay zekalar oluşturulması önlenemez bir gelişme ile mümkün olacaktır. İnsan beyni sanki bilinmeyen farklı bir evren gibi araştırılması gereken devasa bir bilgi deryasıdır. Bu nedenle; insan beyni kapasitesi ve özelliklerinde bir yapay zeka üretilebilmesi kısa vadede imkansızdır. İnsan beynini çözümlemede geliştirilecek teknolojik aletlerin ve dijital teknolojinin zaman içinde daha da geliştirilmesi ile, yapay zeka çalışmaları evrimsel ve evrensel anlamda bir başarı gösterecektir. Yapay zekanın ahlaki ve felsefi yönden gelişimi de zaman içinde insanlığın gelişimine paralel olarak aşama kaydedecektir. Günümüzde bilgisayar teknolojisinin dahi daha bir çok kusurları varken, ulaşılan yapay zeka çalışmalarındaki başarıyı değil sorgulamak, takdir etmek gerekir.

Yapay zeka konusunda ayrıntılı bilgilere sunduğum kaynaklardan ulaşabilirsiniz.

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Https://Tr.wikipedia.org/Wiki/Yapay_Sinir_Ağları. (7 Şubat 2020). Alındığı Tarih: 7 Şubat 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Https://Kod5.Org/Yapay-Sinir-Aglari-Ysa-Nedir/. (7 Şubat 2020). Alındığı Tarih: 7 Şubat 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  3. Yazar Yok. Https://En.wikipedia.org/Wiki/Sophia_(Robot). (7 Şubat 2020). Alındığı Tarih: 7 Şubat 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close