Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Ahmet Akbulut
Üye 13 Ocak 2020
0

Bütün Homo türleri nasıl denizi geçip Endonezya, kuzey Amerika ve Güney Amerika'ya göç ettiler?

Teknelerle Avustralya gibi kıtalarla gidildiği söyleniyor.Bunun kanıtı varmı ve ilk tekne ne zaman icad edildi veya kalıntıları var mı?
1,004 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
İlker Tunçkol
İlker Tunçkol
1,197 UP
okur 18 Ocak 2020

''Mahmut'' arkadaşıma + olarak eklemek istediğim noktalar da şunlardır;

*13.bin yıl öncesine kadar Akdeniz dışında dünyanın her hangi bir yerinde denizciliğin başladığına dair güçlü bir kanıt henüz yoktur.

*Buzul çağı sırasında okyanusların suyunun büyük bir bölümü buzullarda hapsolduğu için deniz seviyesi günümüze kıyasla yüzlerce metre altındaydı.Bunun sonucu olarak Endonezya adaları ile Asya arasında bugünkü sığ deniz yerine kuru toprak vardı.(Bering Boğazarı ile Manş Denizi gibi öteki sığ boğazlar içinde geçerlidir.(Son buzul çağı(Pleistosen Çağı) yaklaşık olarak 11 yıl önce bitmiştir,yaygın kanının aksine dünyanın her kıta buz ile kaplı değildi.)

Tüm Reklamları Kapat

*Avusturalya'nın hemen kuzeyinde bulunan Yeni Gine de 35.000 yıl kadar öncesine ait kalıntılara ulaşıldı dediğimiz gibi Yeni Gine'ye kadar adalar yardımıyla köprü oluşup sığ denizler olabiliyor.

*Son olarak Amerika kıtası için Sibirya Bering boğazı donmuş biçimde olduğundan (20.000 yıl önce) insanlar karadan ulaşımını sağlamıştır Amerika Kıtasına yine de Amerikaya insanlar ilk kez 14.000-35.000 yıl öncesine arasında ne zaman yerleştikleri henüz belli değildir.Amerika kıtasında Alaska'da en eski insan kalıntıları MÖ 12.000 yılına ait,MÖ 11.000 yılında ise Kanada sınırı güneyinde,ABD ile Meksika da da bulunmuştur.

1.Sorun içinde evet tüm homo türleri afrikadan göç etmiştir.

Göç
Göç
Tüfek,Mikrop ve Çelik kitabından alıntı syf.31
197 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Tüfek Mikrop Ve Çelik. (18 Ocak 2020). Alındığı Tarih: 18 Ocak 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Mahmut .
Mahmut .
31K UP
Okur 17 Ocak 2020

Evrim ağacında ilk sorunuz sonraki zamanlarda da soruldu ve ''İlker TUNÇKOL'' tarafından görselli bir şekilde cevaplandırıldı.

2.sorunuza gelirsek okyanusla ayrılmış kıtalara erişimin nasıl olduğu bilim adamları tarafından hala tartışılsa da genel kanı dünyamızda oluşan mini buzul çağları içerisinde donan okyanusun karalara yakın olduğu yerlerden geçildiği düşünülüyor.

ıce ages ile ilgili görsel sonucu

Tüm Reklamları Kapat

mini buzul çağında oluşan tahmini buz kütlesi görseli.

309 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. 1. Soru Cevabı. (17 Ocak 2020). Alındığı Tarih: 17 Ocak 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Buzul Çağı. (17 Ocak 2020). Alındığı Tarih: 17 Ocak 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  3. Yazar Yok. Buzul Çağı. (17 Ocak 2020). Alındığı Tarih: 17 Ocak 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close