Ahlak kuralları toplumun genel kabullerine göre belirleniyor. Din, kültür, gelenekler, sosyal yapı gibi bir çok etki birleşiyor ve ortaya o toplumun genelinin kabul ettiği ahlak anlayışı çıkıyor.
Ahlaki doğruları birileri seçmiyor. Hiç kimse ya da hiç bir grup tüm toplumun ahlaki kabullerini belirleyemez. Etkileyebilir ama belirleyemez. Birden çok bileşen lazım.
Verdiğiniz cinsel organ örneği ilk akla gelebilecek, basit örneklerden biri. Cinsellik tüm toplumlarda ve zamanlarda, farklı derecelerde olsa da belirli ahlaki düzenlemelere maruz kalmış ve kontrol altına tutulmuş bir olgudur. O nedenle cinsel organlar da mahremdir. Detaya girmeye gerek yoktur sanırım.
Tüm ahlaki kuralların bir sebebi, dayandığı bir mantık vardır. Bu dayanaklar bize saçma gelse de, bazılarını kabul ediyor olmasak da hiç biri sebepsiz değildir. Ve en güzeli bunlar değişkendir. Zamanlara, toplumlara göre değişir. Yani abartılı bir örnek verecek olursak öyle bir toplum düşünelim ki tüm bireyler, tamamen kontrolsüzce seks yapabilsin. Yaş, medeni durum, cinsel tercih, kılık kıyafet, meslek vs. hiç bir şey dikkate alınmadan herkes herkesle, her yerde, her zaman sevişebilsin. Bu konuda hiç bir kısıtlama olmasın. Hiç şüpheniz olmasın ki böyle bir toplumsal tercihte bile belirli kısıtlamalar, belirli ahlaki kabuller söz konusu olacaktır. Bahsettiğim yapı bize göre "ahlaksızca" olsa da o toplumun bu tercihi içerisinde de bir ahlak söz konusu olacaktır. Atıyorum, "herkes herkesle her yerde sınırsızca seks yapabilir. Ama zorlama olmaz" gibi. İşte o "zorlama" belirteci o toplum için ahlaki bir kuraldır. Birilerini seks yapmaya zorlayan birey, o toplum için "ahlaksız" kişi konumunda olacaktır.
Özetle... Ahlak dediğimiz olgu hem toplumlar hem bireyler için çok önemli. Her topluma da lazım. Umarım açıklayıcı olmuştur.