Genel göreliliğin kütleçekimini madde ve enerjinin varlığından kaynaklanan uzay-zaman eğriliği olarak tanımladığı doğru olsa da, bu kütleçekiminin evrende temel bir kuvvet olmadığı anlamına gelmez. Aslında kütleçekimi hala elektromanyetizma, güçlü nükleer kuvvet ve zayıf nükleer kuvvet ile birlikte dört temel kuvvetten biri olarak kabul edilmektedir.
Bunun nedeni, genel göreliliğin büyük ölçeklerde kütleçekiminin çok doğru bir tanımını yapmasına rağmen, resmin tamamını oluşturmamasıdır. Diğer üç temel kuvvetin baskın olduğu kuantum seviyesinde yerçekimi çok daha zayıf hale gelir ve şu anda iyi anlaşılamamıştır.
Ayrıca, genel görelilik ve diğer temel kuvvetler farklı matematiksel çerçevelerle tanımlanır ve farklı özelliklere sahiptir. Örneğin, yerçekimi sonsuz bir aralığa sahipken, diğer kuvvetler sınırlı bir aralığa sahiptir.
Bu nedenle, genel görelilik büyük ölçeklerde kütleçekiminin çok doğru bir tanımını sağlasa da, benzersiz özellikleri ve kuantum mekaniği bağlamında henüz tam olarak anlaşılmamış olması nedeniyle kütleçekimini hala doğanın temel bir kuvveti olarak görmemiz gerekiyor.