Soru şuna çok benziyor: Neden ülkemizde bir parti yerine birden fazla siyasi parti var? İkisinin de cevabı hemen hemen aynıdır: görüş ayrılığı.
Siyasi partiler varlıklarını aynı ya da benzer düşüncelere sahip olan insanlara borçludur. Basitçe A partisinin ekonomi politikası, eğitim politikası benim için mantıklıdır ancak hukuk düzeni konusunda endişeliyim. Bu yüzden B partisine yönelebilirim. B partisinde hukuk koruma altında ancak ekonomi politikası konusunda rahatsız edici. Bu yüzden başka alternatif olarak C partisine yönelirim. Doğal olarak C partisinde de olumsuz etkenler olacağı için D partisi de ararım. Bu böyle devam eder.
Dinler de böyledir. Bir din bakıldığında her şeyiyle uygun görünebilir ama o dindeki bazı ritüeller, yaşandığı iddia edilen olaylar kişiye saçma geldiğinde başka bir dine yönelebilir. Ancak o dinde de eksik ve hatalar gören insan başka bir dine geçebilir.
Her din kendi toplum kültürü ile oluşur. Örneğin kadına değer verilmeyen toplumlarda oluşan dinler kadını arka plana atan kurallardan oluşurken, kadını toprak gibi gören ve ona değer veren toplumlarda oluşan dinlerde tanrılar kadın olabilir. Farklı kültürler, farklı toplumlar, farklı dinleri yaratır ki bu kaçınılmazdır.
341 görüntülenme