Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
7

Ders çalışma tekniklerini önerebilir misiniz?

545 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Hüseyin Yiğit Yılmazer
LGS Öğrencisiyim
Orijinal Soru: Verimli ders çalışma tekniklerinizi varsa bizimle de paylaşabilir misiniz?

Ben ezber için bir taktik vereyim: Ezberleyeceğiniz şeyi 10 defa içinizden, 10 defa dışınızdan okuyun ve 5 defa kağıda yazın. Büyük olasılıkla ezberleyeceksiniz. Özellikle İngilizce 'de kelime ezberlerken ve Din dersi için Sure ezberlerken çok işe yarıyor.

142 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Şahin Tutuş
Şahin Tutuş
61K UP
Elektronik teknisyeni

Bu konuda uzman değilim ama yeni şeyler öğrenmeyi seven birisiyim. Siz daha çok genç olduğunuz için dersler sıkıcı geliyor olabilir ki bu çok normaldir. Türkiye'de eğitim sistemi silolar halinde yapılıyor. Yani bilgiler öbek öbek veriliyor. Evet bu bilgiler toplama bakınca bir yerde birbirine bağlanıyor ama öğrenci için gerçekten sıkıcı çoğu ders.

Serzenişimi yaptıktan sonra asıl konuya gelelim. Öncelikle kafanda hiçbir konuyu zor diye kodlama. Öğrenmenin zekayla alakası yok. Zeka sadece öğrenme hızında etkilidir. Kimi 2 okumada anlar kimi 5 okumada anlar, zeka sadece bu kadar etkiler.

Eğer bir konuyu anlayamadıysan çoğunlukla o konunun birkaç bölümüyle ilgili bilgi eksikliğin olduğundandır. Bu en çok matematik ve matematikle ilgili derslerde başına gelir. Hangi konuda eksik olduğunu bulup onu gidip öğrenirsen matematikte yapamayacağın konu yoktur. Muhtemelen o formüllerin, terimlerin, problemlerin sana neyden dolayı çıktığını anlatmayacaklar. Konuya ilgini arttırmak için atıyorum "polinom ne işe yarar?" diye sebeplerini aratabilirsin nette. Matematikteki ve diğer fizik, kimya gibi dallardaki formüller aslında insanların hayatını kolaylaştırmak için yapıldı. Genelde gençlere nedenleri anlatılmadığı için gençler sıkılıyor bu çok normal.

Tüm Reklamları Kapat

En önemli konu tekrar tekrar tekrar. Tekrar ederken anlamadığını ya da işe yaramadığını düşünebilirsin ama emin ol o tekrarlar çok faydalıdır.

Düzen çok önemli birde. Günlük rutinin planlı programlı olsun. İlk zamanlar zor gelebilir ama alışkanlık haline geldiğinde rutine biner sıkılmazsın.

Okuduğun şeyleri ezberleyerek gitme. O metinde ne anlatılmak istenmiş oraya kafa yormaya çalış. Bu sayede ezber bile yapmak zorunda kalmazsın çoğu şeyde.

Ölümüne ders çalışma. 30 dakika çalışmadan sonra kesinlikle 10 dakika mola ver. İnsanın o kadar zaman odaklanması zordur.

Tüm Reklamları Kapat

Günümüzde internet var. Anlayamadığın konuyu youtube'da araştır. Bazı öğretmenlerin anlatış tarzından anlayamayız. Bu çok normal. Belki bir başkasının anlatımında çok kolay anlayacaksındır. Muhtemelen de öyle olur genelde.

Her dersin çalışma tekniği farklı olabiliyor. İngilizcede nasıl ders çalıştığımı anlatayım sana örneğin. Kelime ezberlerken bugün 10 kelime ezberliyorum. Kelimeleri sesli konuşuyorum, cümle içinde kullanıyorum vb. Ertesi günü bugün öğrendiklerim artı yeni 10 kelime ezberliyorum. Her gün üstüne 10 kelime koyuyorum ve önceki öğrendiklerimi de üstüne ekleyerek tekrar yapıyorum. Sen bunu diğer dersler için kullanabilirsin. Örneğin asıl derse geçmeden önce geçen haftaki konuları gözden geçirip yeni konuya geçebilirsin. İngilizce dersini ders olarak görme zaten. Orada sana öğretilen her bir konu senin için ingilizcede bir yetenek oluyor aslında. Yani öğrendiğin her konu ile kendini tarif etmenin yeni bir yolunu öğreniyorsun. Aslında biraz ingilizceye ilgin varsa çok eğlenceli ve basit konular.

Fizik, kimya gibi derslerde anlatımlar yetersiz kalabilir. Çünkü insanın gözünde canlanmıyor hemen her şey. Ya da bir kavram çat diye hemen anlaşılmıyor. 2 dakika google'dan baksan belki hemen kavrayacaksın konuyu.

37 yaşında bir büyüğün olarak benim sana en büyük tavsiyem dersleri keyif alarak yap. Evet böyle söyleyince garip duruyor ama eğlenerek yap işini. Koy çayını kahveni yanına, ortamını müsait hale getir "yeni bir şey öğreniyorum" düşüncesiyle hareket et. Belki arkada ufak bir müzik sesiyle ders çalışmayı seviyorsundur aç müziğini de keyfine bak.

Çok yazdım ama şunu da eklemek istiyorum. Ben ufakken bana da fizik, kimya, matematik konuları gerçekten çok saçma gelirdi. Ama sonra farkettim ki ben evren nasıl çalışıyor çok merak ediyormuşum. Onun yolu da fizik, matematik. Fizik öğrenmek formül ezberlemek değilmiş ki sadece. O formüllerden bir şeyler yapmakmış mesela. Bunun gibi biraz derslerin arka planını araştırırsan eminim ayıla bayıla keyifle yapacağın çok ders çıkacaktır. Polyanna gibi olmamak istemem ama düşünsene bütün çevren senden sadece okula gitmeni bekliyor ve okulda yeni bilgiler ediniyorsun hem de bedavaya. Bugün bir şeyin kursuna gitsen ücret ödemek zorunda kalırsın.

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Mert Altuntoprak
Öğrenciyim
Orijinal Soru: Verimli ders çalışma tekniklerinizi varsa bizimle de paylaşabilir misiniz?

İşte verimli ders çalışmak için teknikler:

-Ders çalıştığın ortamda dikkatini dağıtacak her şeyi ortalıktan kaldır telefon olsun bilgisayar olsun yanında sadece dersler için araç gereçler olsun

-Mutlaka not tut

Tüm Reklamları Kapat

-Her gün öğrendiklerini tekrar et bilgilerin tazeyken ödevlerini daha rahat yapabilirsin

-Ara ver kesintisiz ders yapma mesela 40 dk ders yap 10 dk mola ver bu süreleri kendine göre ayarlayabilirsin ama mola sürelerini çok uzatma

-Kendini motive et bu çok önemli

-Plan yap amacını belirle

3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close