Torktan bahsederken "sayfa içine" veya "sayfa dışına" denmesinin nedeni, cismin üzerindeki kuvvetleri tanımlamak için halihazırda 2 boyutu kullanmış olmamız. Ve kağıdın yüzeyinde de sadece 2 boyutu gösterebildiğimizden (ve fizik/mühendislik sorularında genelde 2 boyutta çizmek tercih edildiğinden), tork yönünü göstermek için gereken 3. boyuttan bahsederken, sayfa üzerindeki ve koordinatlarına dik olan boyutu için (yönüne bağlı olarak) "sayfa içine" veya "sayfa dışına" laflarını kullanıyoruz. Bundan başka hiçbir anlamı yok.
Mesela şu görseli ele alalım:
Burada kuvvetinin İngiliz anahtarı boyunca ve ona dik iki bileşeni var. Kabaca, turuncu renkle çizecek olursam:
Bu kuvvetlerin olduğu boyutlara ve adını verdiğimizde, aşağıda yeşille çizdiğim torkun yönü için üçüncü bir boyuta ihtiyacımız oluyor:
Bu tork, cıvatanın yüzeyine dik bir yön etrafında oluşan bir tork. İşte yüzeye dik olan bu 3. boyuta diyoruz ve sağ el kuralını kullanarak, bu tork sayfanın içine doğru (saat yönünde) döndüğü için, sayfanın içine doğru giren bir okun arka kısmından bakıyormuşçasına işaretini kullanıyoruz. Eğer kuvvet tam tersi yönde uygulansaydı, sayfanın içinden bize doğru gelen bir okun ucuna bakıyormuşçasına işaretini kullanıyoruz.
Tabii ki 2 boyutlu kağıt üzerine, perspektiften yardım alarak 3 boyutlu çizimler de yapabiliriz. Bu durumda 3 boyutu da tek çizimde gösterebiliriz ve "sayfa içi" veya "sayfa dışı" gibi şeylerden bahsetmemize gerek kalmaz:
Bunun haricinde torkun yönünün bir önemi yok. Tabii ki cisim, diğer tüm kuvvetlerin bileşkesi yönünde olduğu gibi, tüm torkların da bileşkesi yönünde hareket etmek istiyor. Mesela yukarıdaki basit örnekte cıvata, tıpkı tork gibi saat yönünde dönmek isteyecek.