Eğer imkânınız varsa bahçenizde ya da evinizin etrafında bir fidan dikerek işe başlayabilirsiniz. Daha büyük çapta bir organizasyon için yerel yönetimlere başvurabilir ve yollara ya da boş yerlere ağaç dikmek için izin alabilirsiniz. Ağaçlar nefes kaynağımızdır bu nedenle öncelikle nefes alarak işe başlayabiliriz.
Enerjiden biraz tasarruf etmek bile büyük bir adım. Kışın eviniz çok sıcak olduğunda serinlemek için pencereleri açmak yerine kaloriferi kısmanız yeterli. Isıtıcıyı son seviyede açmak yerine biraz kalın giyinmek de bir çare. Normal ampuller yerine tasarruflu ampuller kullanabilir ve böylece hem elektrik faturanızı azaltabilir hem de sık sık ampul değiştirmek zorunda kalmazsınız.
Akşam yatmadan önce elektrikli aletlerin fişini çekin. Hem yayılan radyasyonu önlemiş olursunuz hem de tasarruf sağlarsınız. Kullanmadığınız şarj aletlerini fişte bırakmayın mesela. Böylece şarj aletinin fazla ısınmasından dolayı olası bir patlama tehlikesini de önlemiş olursunuz. Kullanmadığınız elektrikli aletlerin fişini çekin böylece karbondioksit emisyonunu önemli ölçüde azaltmış olursunuz.
Güneş enerjisini kullanmanız, çevreye yapacağınız en büyük faydalardan biri. Mümkün olduğunda güneş enerjisi kullanın ve böylece doğanın da dengesini koruyun. Güneş enerjisi ile evinizi ısıtabilir ve elektrik enerjisi üretimini gerçekleştirebilirsiniz.
Geri dönüşüme gereken önemi vererek de çevreye katkı sağlarsınız. Sürekli tükettiğimiz bir dünyada yaşıyoruz. Bu nedenle sık sık elektronik cihazları, plastikleri, torbaları ya da benzeri şeyleri tüketebiliyoruz. Geri dönüşüme verdiğimiz her ürün bize nefes olarak geri gelecektir. Daha sağlıklı bir dünya için mutlaka geri dönüşüm bilincini yayalım.